Ribnica

Tri desetletja društva Sožitje Ribnica

Tri desetletja društva Sožitje Ribnica
Tri desetletja društva Sožitje Ribnica

Ribnica – Člani društva Sožitje Ribnica, ki ga sestavljajo osebe z motnjami v duševnem razvoju (ODMR), starši, sorodniki, strokovni delavci, prostovoljci in drugi številni gosti, so počastili trideset let od ustanovitve društva.  To od leta 1983 deluje na območju občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok.

Tri desetletja društva Sožitje Ribnica

Tri desetletja društva Sožitje Ribnica

Društvo, njegov prvi predsednik je bil Vinko Mate, ima temeljno nalogo, da povezuje starše, jih seznanja z njihovimi pravicami za lažje vključevanje (ODMR) v socialno okolje. Tako jim omogočajo zagotavljanje kvalitetnih pogojev za delo in življenje na vseh področjih. Ribniško društvo je vključeno v krovno Zvezo Sožitje, ki v državi združuje 52 društev z okrog 15 tisoč člani. Z njihovo finančno podporo načrtujejo in uresničujejo številne letne dejavnosti, seveda so imeli največ zaslug za ureditve prostorskih in bivalnih razmer v zadnjih letih ravno starši teh oseb.

Leta 2006 je bila s pomočjo države zgrajena bivalna enota, letos so se varovanci preselili v nove prostore Varstveno delovnega centra, v načrtih je tudi razširitev enote. V prostorih starega vrtca naj bi uredili streho nad glavo za bivanje starejših članov društva , tudi iz občin Velike Lašče in Kočevje. Da bodo kos temu izzivu, je prepričan tudi Jože Košmrlj, ki šesto leto vodi društvo.

Jože Košmrlj o načrtih

Vir: radiokrka.com [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj