Ribnica

Enota Varstveno delovnega centra Ribnica v novih prostorih

VDC Ribnica
VDC Ribnica
VDC Ribnica

VDC Ribnica

Ribnica – Varstveno delovni center Ribnica, ki je bil na pobudo skupine staršev in tamkajšnjega Centra za socialno delo ustanovljen pred 24. leti, od leta 2007 deluje v okviru centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga pri Igu.
Varovanci, teh je 38, prihajajo iz občin Ribnica, Kočevje, Sodražica in Velike Lašče. Devet let so imeli delovne prostore velikosti 400 kvadratnih metrov v stavbi nekdanjega podjetja Riko, te dni pa se od tam selijo na novo, začasno najemniško lokacijo in sicer v obnovljeno stavbo v obrtni coni, nekdanja vojašnica na Ugarju. A ta lokacija, kot je dejala Valerija Buržan, direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, naj bi bila začasna, najdlje za dve leti, saj bodo varovanci streho za nemoteno delo dobili v vrtcu Ribnica, po tem, ko se bo ta preselil v novega, ki ga od junija gradijo.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Tudi tako hočejo biti bližje očem.Odločen premik pri zagotavljanju boljših razmer za njihovo delo in življenje je bil narejen pred šestimi leti z odprtjem bivalnih enot. V slednjih je topel dom našlo 23 varovancev, prostora je z 24. Ta enota je en redkih v Sloveniji, ki vključuje osebe z zmerno, težjo in tudi težko motnjo oseb v duševnem razvoju Bužanova je dejala , da se že kaže potreba po širitvi te enote.

Valerija Burzan o bivalni enoti
Valerija Buržan o preselitvi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj