Ribnica

ODPOVEDANO: Vabilo na čistilno akcijo Očistimo Ribnico 2020

Kdaj: v soboto, 28. marca 2020, ob 9h
Kje: na območju občine Ribnica
Info: —

Očistimo Ribnico 2020
sobota, 28. marca 2020, ob 9h

Občina Ribnica in Javno podjetje Komunala Ribnica obveščata občane in občanke, da bo v soboto, 28. marca 2020, ob 9. uri na območju občine Ribnica potekala čistilna akcija Očistimo Ribnico 2020. K sodelovanju v čistilni akciji so lepo vabljena vsa ribniška društva in ustanove. Pozivamo pa tudi vse ostale občanke in občane Ribnice, ki niso združeni v društvih ali organiziranih skupinah, da se nam pridružite in skupaj poskrbimo za ohranitev našega rokodelskega bisera.

Prijave organiziranih skupin na čistilno akcijo so obvezne, zato vas naprošamo, da vaše sodelovanje potrdite s prijavo na naslov: obcina@ribnica.si, najkasneje do 10. marca 2020.

Za vsestransko uspešno izpeljavo čistilne akcije izdajamo naslednja navodila:

Splošno

Čiščenje bo potekalo v skupinah do 10 prostovoljcev, na vsaki lokaciji pa bo prisoten en koordinator akcije, ki bo s strani organizatorjev prejel v naprej pripravljen paket vrečk in rokavic. Koordinatorji bodo določeni po poteku roka za prijavo na čistilno akcijo in njihove kontakte bomo objavili na spletni strani www.ribnica.si.

Odpadke se ob zbiranju obvezno ločuje!

 • V zelene vreče se pobira steklo, (vse vrste steklenic, kozarci, ostale steklene posode)
 • V rumene vreče se pobira embalažo (plastenke, pločevinke, tetrapaki, vrečke, plastični lončki, konzerve, tube, folije, ostala sestavljena embalaža, čisti stiropor)
 • V črne vreče se pobirajo ostali odpadki, ki ne sodijo v zgornji kategoriji, ter odpadki iz zgornjih kategorij, ki so prekomerno umazani
 • V rdeče vreče se pobira nevarne odpadke (baterije, naftne derivate, čistila, barve, lake, varčne sijalke, fluorescentne žarnice, jedilno olje, pesticide, fungicide,….)
 • Bio razgradljive odpadke, se ne pobira in se jih pusti v naravi, kjer se bodo razkrojili.

 Zbirna mesta

Zaželeno je, da se zbrane odpadke odpelje v zbirni center Komunala Ribnica, v kolikor pa to ni možno lahko odpadke odložite tudi na določenih zbirnih mestih.

 • Zbirni center Komunale Ribnica v Goriči vasi
 • Žlebič – pri ekološkem otoku
 • Velike poljane – pri gasilskem domu
 • Sveti Gregor – pri gasilskem domu
 • Dolenja vas – pri gasilskem domu
 • Grčarice – pri gasilskem domu
 • Jurjevica – pri gasilnem domu

Zbrane odpadke bo Komunala Ribnica ločeno odpeljala iz zbirnih mest po 12. uri, zato vse udeležence čistilne akcije naprošamo, da na zbirnih mestih ločijo vreče po barvah. Ker je čistilna akcija namenjena čiščenju okolja in ne podstrešij in domačih dvorišč, prosimo, da se na zbirna mesta ne odlagajo kakršni koli odpadki iz gospodinjstev.

Delovni čas zbirnega centra Komunale Ribnica se zaradi čistilne akcije in dovoza odpadkov podaljša, in bo odprt do 14. ure.

Vabimo vas, da se akciji pridružite, da bo okolje, kjer se vsak dan gibljete, zopet čisto!

Organizatorja čistilne akcije Očistimo Ribnico 2020

Občina Ribnica, koordinator Emil Adamič, emil.adamic@ribnica.si, M: 031 536 820

Komunala Ribnica, koordinator Blaž Marn, blaz.marn@komunala-ribnica.si, M: 041 727 379

Komentiraj