Koledar dogodkov Ribnica

Čistilna akcija v Ribnici – Očistimo Slovenijo v enem dnevu (OSVED) 2012

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije potekala vseslovenska prostovoljna okoljska akcija. Tokrat se širi na globalno raven, in sicer v sklop globalne pobude World Cleanup 2012.

Očistimo Slovenijo 2012

Očistimo Slovenijo 2012

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije potekala vseslovenska prostovoljna okoljska akcija. Tokrat se širi na globalno raven, in sicer v sklop globalne pobude World Cleanup 2012. Prostovoljci  širom Slovenije bodo z divjih odlagališč znova odstranjevali komunalne odpadke.

Poleg tega bodo očistili tudi okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalne poti. Projektu pod okriljem Društva Ekologi brez meja se pridružuje tudi Občina Ribnica s komunalnim podjetjem Ribnica. Njihov skupni cilj je preseči rezultat udeležbe iz leta 2010 in očistiti [oglas tip=”180×150″]tista divja odlagališča, ki še kazijo podobo prelepe ribniške doline. Med drugim želijo s tako akcijo ozavestiti in izobraziti širšo javnost, kako ravnati z odpadki. Zavedati se moramo, da vsak od nas lahko spreminja svet. Sodelovati pri taki akciji nam mora biti v ponos in poduk, da smo sami odgovorni za življenjski prostor v katerem živimo.

O sami organizaciji in poteku akcije bodo v sredo, 14. marca na Radiu 1- Urban, ob 18. uri spregovorili tudi organizatorji akcije. S strani občine Ribnica, podžupan Vinko Levstek, s strani komunalnega podjetja Ribnica, direktor Bojan Trdan in s strani Društva Ekologov brez meja, koordinatorka Občine Ribnica Andreja Škrabec. Vabljeni k poslušanju oddaje.

Zborna mesta za občane, ki se bodo pridruţili čistilni akciji to soboto, 24. marca 2012 s pričetkom ob 9. uri zjutraj si preberite na spodji povezavi. Vaščani in člani društev se torej dobite glede na razpored objavljenem na spodnji povezavi (pdf datoteka):

ZBORNA MESTA v Ribnici za Očistimo Slovenijo 2012 (pdf)

Vir: radio1.si

Komentiraj