Ribnica

V Žlebiču 5. blagoslov koles 2015 v znamenju štirih Ž-jev

5. blagoslov koles 2015 v Žlebiču
5. blagoslov koles 2015 v Žlebiču. Z leve, župan Jože Levstek, župnik Anton Berečan, žlebiški župan Anton Šilc, žandar Rudi Topolovec in žurnalist Marko Modrej

Žlebič – Vaščani Žlebiča pri Ribnici so v nedeljo, 7. junija pripravili že peti blagoslov koles in kolesarjev. Pod krošnjami znamenite vrbe, se je zbralo precej kolesarjev.

Po pozdravu pri vhodu požrtvovalnega »vaškega župana« Antona Šilca in »podžupanje« Sabine Peterlin, je kolesa in kolesarje blagoslovil ribniški župnik in dekan, mag. Anton Berčan.

S kolesi so se pripeljale številne družine, ki so se v lepem nedeljskem popoldnevu, v senci košatih dreves družile do poznih ur. Tokratni blagoslov je bil poseben tudi v tem, do so ga popestrili štirje Ž-ji. Na prizorišče kraja, ki se začne na črko ž – Žlebič, so namreč od doma prikolesarile znane ribniške osebnosti, katerih nazivi se začnejo na Ž: župan (župan občine Ribnica Jože Levstek), župnik (ribniški župnik in dekan mag. Anton Berčan), žandar (komandir Policijske postaje Ribnica Rudi Topolovec) in žurnalist (urednik časopisa Rešeto in radijec Marko Modrej).

Kvartet Ž je v Žlebiču pozdravil še en Ž in sicer žlebiški župan Anton Šilc.

Jože Levstek o kolesarjenju
Marko Modrej o prireditvi
Anton Berečan o blagoslovu
Rudi Topolovec o kolesarjenju

Vir: radiokrka.com

Komentiraj