Ribnica

V Riko hišah uspešno izpeljali dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat podjetja Riko Hiše

Dan odprtih vrat podjetja Riko Hiše

Ribnica – V sredo, 6.7.2011 je podjetje Riko hiše organiziralo Dan odprtih vrat. Lesena gradnja postaja vse bolj v ospredju zanimanja tudi pri slovenskih naročnikih. Tak vtis daje tudi velik obisk podjetja Riko hiše, ki je pred dnevi odprlo svoja vrata za vse, ki jih zanima Rikov sistem lesene gradnje.

Od 12. ure naprej so si obiskovalci s pomočjo Rikovih strokovnjakov seznanili z vrstami lesa, z tradicijo oblikovanja in obdelovanja lesa, spoznali postopke izgradnje Riko hiše in vse njene karakteristike.  Vsem zainteresiranim je bil na voljo tudi strokovnjak za eko kredite iz banke Sparkasse. Na dnevu odprtih vrat v podjetju Riko hiše je bil tudi predstavljen projekt Starck with Riko.

Popoldanski program pa je bil namenjen vsem tistim, ki so želeli na malo bolj drugačen način uživati v lesu in vonju lesa, ki prežema proizvodnjo dvorano.  Prav za to priložnost smo jo spremenili prizorišče za srečevanje, druženja, uživanje ob izvrstni eko hrani Life cateringa in penin Istenič, ter v predavalnico, kjer  so izbrani predavatelji predstavili projekte in izkušnje z leseno gradnjo. Popoldanski programski sklop je s svojim izvirnim humorjem začinila znana ribniška frekvenca Radio Mlajku.

V neposredni bližini podjetja, v vasi Hrovača, so si lahko gostje ogledali leseni skedenj v okviru Škrabčeve domačije in stanovanjsko hišo, grajeno po Rikovem sistemu lesene gradnje.

Dneva odprtih vrat so se udeležili mnogi arhitekti, župani, veseli smo bili tudi gostov iz tujine,  počaščeni pa zaradi obiska ministra za okolje in prostor RS prof. dr. Roka Žarnića.

FOTO: Na njihovi uradni spletni strani si lahko ogledate Utrinke iz Dneva odprtih vrat.

Vir: riko-hise.si

Komentiraj