Ribnica

V Kersničevi kovačnici so na ogled postavljene mobilne bivalne enote

Zmagovalna ideja mobilne bivalne enote Tadeja Šadla

Zmagovalna ideja mobilne bivalne enote

Hrovača – V Kersničevi kovačnici v Hrovači so na ogled postavljene mobilne bivalne enote študentov arhitekture, ki so nastale kot rezultat delavnice, ki se je odvila v prepletu sodelovanja podjetja Riko Hiše in Fakultete za arhitekturo Univerze Ljubljana.

Razstavljeni maketni modeli predstavljajo nove rešitve lesenih mobilnih bivalnih enot, ki so prilagodljive letnim časom, klimi, lokaciji in bivalnim potrebam posameznika. O sodelovanju podjetja Riko hiše in študentov arhitekture direktor podjetja Riko hiše Bojan Lukšič pravi, da je poslovni svet postal preveč obremenjen s krizo, zato so sveže, inovativne in perspektivne ideje mladih ljudi zelo dobrodošle in pomembne za prihodnost.

Med vsemi trinajstimi sodelujočimi študenti arhitekture je najbolj navdušil Tadej Šadl, ki je iz rok direktorja podjetja Riko hiše Bojana Lukšiča prejel pohvalo in simbolno darilo, obesek za ključe. Tadej Šadl je navdušil z idejo male hišice, ki je primerna za na morje ali ob jezero, hkrati pa ne degradira naravne krajine.

Začasno bivanje v naravi je aktivnost, ki je proizvajalci mobilnih bivalnih enot še niso uspeli uspešno podpreti s svojo ponudbo. Študentje so razvili alternative generičnim bivalnim enotam, ki ne izkoriščajo naravnega konteksta, v katerega so postavljene, ter posnemajo oblike in zasnove stanovanjskih hiš.

ZVOK
Direktor podjetja Riko hiše, Bojan Lukšič o sodelovanju s študenti arhitekture
Tadej Šadl – S čim je študent arhitekture navdušil?

Vir: radio1.si

Komentiraj