Ribnica

V Ribnici otvorili avotmatiziran sistem izposoje koles RICIKEL

V Ribnici otvorili avotomatiziran sistem izposoje koles RICIKEL
V Ribnici otvorili avotomatiziran sistem izposoje koles RICIKEL

Ribnica – V ponedeljek, 16. septembra 2019 so tudi v Ribnici pričeli z Evropskim tednom mobilnosti, ki bo trajal do 22.9. Uvod je bil na najlepši možen način, saj so otvorili avtomatiziran sistem izposoje koles RICIKEL.

Za teden dni se je Škrabčev trg spremenili v enosmerno ulico. Nekateri je to udobje in ta prometni režim pozdravljajo, nekateri ne. Priznajmo si, da živimo v prehitrem tempu, ko dobesedno letimo in če bi se le dalo, bi imeli ulico, ki bi omogočal nakup iz avtomobila. Vendar s tem se izgublja druženje, pogovor, sobivanje…

Zavedajmo se, da nobena stvar ni čez noč, prepričan pa sem, da bo v prihodnosti, ko bomo trg infrastrukturno uredili (razsvetljava, parkirišča, tržnica, promenada) bodo tudi tisti, ki sedaj morda niso naklonjeni enosmernemu prometu spoznali, da je to prava poteza bodisi za trgovce, gostince, kot tudi za udobje bivanja vseh živečih v našem osrčju mesta.

Občini je in bo vodilo, da bomo v trgu poskrbeli tako za ponudnike, stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Vsi tisti, katerim je prometni režim všeč, uživajte v tem še 6 dni, ostali pa potrpite še teh 6 dni.

Samo Pogorelc, župan Občine Ribnica

Komentiraj