Ribnica

RICIKEL (izposoja koles) se vrača v uporabo s 18.5.2020

Ribnica – V ponedeljek, 18.5. 2020, bo ponovno možna izposoja koles t.i. sistema RICIKEL v Ribnici. Naprošamo vas, da zaradi preprečevanja širitve novega koronavirusa pri uporabi koles upoštevate ukrepe za zajezitev epidemije in obvezno poskrbite za razkuževanje rok.

Kaj je sistem RICIKEL in kako ga uporabljati?

Sistem RICIKEL prinaša poceni, aktivno in okolju prijazno obliko prevoza v samem mestnem središču. Trenutno ponuja občankam in občanom izposojo 8 koles na dveh postajah, in sicer v mestnem jedru pri Kmetijsko gozdarski zadrugi in pred Zdravstvenim domom Ribnica.

Uporaba sistema RICIKEL je preprosta. Prvi korak je registracija uporabnika, ki se lahko v celoti opravi v glavni pisarni Občine Ribnica. Uporabnik z osebnim dokumentom in davčno številko podpiše pogodbo in poravna letno članarino, s tem pa prejme uporabniško kartico ter PIN kodo. Vsakemu uporabniku pripada 14 ur brezplačne uporabe koles na teden.

Obstoječi uporabniki boste imeli do 1.6.2020 izposojo koles še vedno brezplačno. Po tem datumu pa bo potrebno poravnati letno članarino v višini 10 EUR. Vsi, ki pa se boste registrirali na novo pa letna članarina znaša prav tako 10 EUR.

RICIKEL si je možno izposoditi in tudi vrniti na eni ali drugi postaji. Pri vračilu bodite pozorni, da terminal ob pravilnem vračilu kolesa, zapiska. Poleg tega obvezno preverite, ali je kolo zaklenjeno!

Projekt RICIKEL se je razvil iz projekta Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, ki je projekt sodelovanja petih lokalnih akcijskih skupin: LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Goričko 2020 ter LEADER Partnerstvo okrožja Kilkenny iz Irske, ki je bil uspešno prijavljen na 4. Javni razpis za podukrep 19.3: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Poleg partnerjev LAS sodeluje kot partner še Občina Ribnica  in Občina Kočevje iz območja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe. Skupna vrednost operacije za LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe: 140.280,29 EUR z DDV, znesek sofinanciranja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) je 99.723,77 EUR. Občina Ribnica ima za svoj del projekta odobrenih 35.232,12 evrov.

Temeljni cilj projekta je vzpostaviti dobro kolesarsko infrastrukturo, tako da bo kolesarjenje med občani postalo priljubljen potovalni način, s tem pa se bo izboljšalo tudi pogoje za razvoj trajnostne mobilnosti v občini.

Navodila so dostopna naspodnjih povezavah:
RICIKEL navodila za izposojo
SPLOŠNI POGOJI – SISTEM RICIKEL – Občina Ribnica
cenik za izposojo

Komentiraj