Ribnica

Ribnica ima novo pridobitev – pametne klopi

Pametna klop ob Riciklih pri ZD Ribnica

V okviru projekta Integrirana mobilnost občine Ribnica, sofinanciranega s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki nam je med drugim omogočil nadgradnjo obstoječih koles iz sistema Ricikel, smo v preteklem tednu postavili skupno pet pametnih klopi. Prve štiri se nahajajo v Športnem parku Ribnica; od tega sta dve hibridni, ostali dve pa popolnoma avtonomni in delujeta na sončno energijo.

Pred Zdravstvenim domom Ribnica, natančneje ob sistemu za izposojo Ricikel na Majnikovi ulici, stoji še klop Steora Cyclo. Vse klopi uporabnikom omogočajo polnjenje digitalnih naprav, kot so pametni telefoni in prenosni računalniki. Klop Steora Cyclo pred Zdravstvenim domom Ribnica med drugim vsebuje tudi adapter za polnjenje e-koles in e-skuterjev, kompresor za polnjenje zračnic, orodje za manjše popravilo koles ter tudi stojali za kolesa oz. e-skuterje.

Z namenom izboljšanja kakovosti ponudbe turističnih informacij in promocije Ribnice smo v sklopu projekta pridobili še eno novost – pred Športnim centrom Ribnica smo postavili novo digitalno informacijsko tablo s turistično vsebino. Ob tem bodo projektni partnerji poskrbeli tudi za nova znanja udeležencev, saj bodo izvedene delavnice bike fittinga in varne vožnje. Sodelujoči se bodo na delavnicah naučili pravilne priprave, izbire in nastavitve kolesa ter varne in starosti ter kondiciji primerne tehnike kolesarjenja. Naš glavni cilj je namreč predstaviti pravilen pristop in izvedbo športnih aktivnosti in s tem poskrbeti, da začetna zagnanost občanov zaradi težav, ki lahko nastanejo zaradi neustrezne vadbe, ne bo splahnela.

V upanju, da bomo za nove tehnologije navdušili čim več uporabnikov, vas prijazno vabimo, da nove pridobitve čim prej preizkusite!
Ocenjena vrednost operacije znaša 91.434,78 EUR. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in  Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v višini 62.211,19 EUR. Celotna investicija bo zaključena v mesecu septembru.

Več si lahko preberete tu:

Komentiraj