Ribnica

Omogočena brezplačna izposoja koles iz sistema Ricikel

Ribnica – Občina Ribnica obvešča, da je v letu 2024 mogoča brezplačna izposoja 4 koles in 4 koles z električnim motorjem iz sistema RICIKEL. Izposoja je mogoča na dveh postajah, in sicer v mestnem jedru pri Kmetijsko gozdarski zadrugi na Škrabčevem trgu in pred Zdravstvenim domom Ribnica na Majnikovi ulici.

Za uporabo sistema RICIKEL je potrebna osebna registracija uporabnika, ki je mogoča:

  • v glavni pisarni Občine Ribnica, Gorenjska vesta 3, 1310 Ribnica, v poslovnem času Občine Ribnica ter
  • na Info točki v Ribniškem gradu, vsak dan med 10. in 18. uro (od 1. 5. 2024).

Za dostop do storitve sistema RICIKEL nov uporabnik ob registraciji sklene pogodbo in ob tem prejme uporabniško kartico ter PIN kodo. Za registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče leto in jo je v vsakem novem koledarskem letu potrebno obnoviti.

Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v preteklih letih, morajo ponovno aktivirati svoje kartice RICIKEL. Ponovno aktivacijo lahko uporabniki brezplačno opravijo v glavni pisarni Občine Ribnica ali na Info točki v Ribniškem gradu. V primeru izgube kartice je potrebno ob izdaji nove kartice plačati 10,00 EUR.

Sistem RICIKEL omogoča izposojo kolesa do 14 ur na koledarski teden za uporabnika. Izposojeno kolo lahko uporabniki vrnejo na katerikoli od obeh postaj oziroma prostem stojalu sistema RICIKEL. Pri vračilu morajo biti uporabniki pozorni, da terminal ob pravilnem vračilu kolesa zapiska. Prav tako morajo preveritiali je kolo zaklenjeno.

Dodatne informacije o sistemu RICIKEL ter tudi podrobnejša navodila in cenik so na voljo v prilogi spodaj.

Komentiraj