Ribnica

V letu 2012 je Inles dosegel 7% rast glede na prejšnje leto

Poslovanje Inles 2012
Poslovanje Inles 2012

Ribnica – Kako je poslovala družba Inles lani in kaj lahko pričakujejo letos, je predsednik upravnega odbora Inlesa Andrej Mate povedal sledeče:

»Lani smo dosegli sedemodstotno rast glede na prejšnje leto, in to predvsem zaradi izvoza. Smo 85-odstotno usmerjeni v izvoz, največjo rast smo doživeli v Nemčiji, Avstriji, Švici, malo manj v Franciji. Glede na položaj v lesni panogi kakšnega velikega dobička ne bo. Kmalu bomo končali trimilijonsko naložbo v avtomatizacijo proizvodnje lesenih in les-aluminijastih oken ter vhodnih vrat. Prihodnost našega podjetja me ne skrbi, imamo pa težave zaradi negotovih gospodarski razmer v Sloveniji. V tujini me najprej vprašajo: kaj se pa pri vas dogaja? Tuje partnerje moraš prepričevati, da politično dogajanje ne vpliva na poslovanje.«

Velikim podjetjem ni šlo tako dobro

Poslovanje Inles 2012

Poslovanje Inles 2012

Revoz je upadel za četrtino, Boxmark Leather za petino, manj so prodali Štore Steel, Eti, Impol, Domel, Kolpa, Arcont; z rastjo pa se lahko pohvalijo Julon, Inles, Grah Lighting in Blažič, robni trakovi.

Pred nami je še eno težko leto. Tega poleg negotovosti na trgu dodatno otežuje vladna kriza, ki skrbi poslovne partnerje iz tujine. Stroške pa višajo zahteve po višjih plačah in nove dajatve, kot je tista za zeleno energijo, in višji komunalni prispevki.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Vir: finance.si

Komentiraj