Ribnica

Švicarski jezdec se vrača domov na konju s posestva Ugar pri Ribnici

Hans na poti proti Švici

Hans na poti proti Švici

Ribnica – S Posestva Ugar pri Ribnici je včeraj, 10.5.2011 na konju in v družbi psa pot domov v Bwern (Švica) začel 40-letni Hans Schmutz. Zase pravi, da je popotnik z nevsakdanjo misijo: v Slovenijo je prišel na povabilo Jurija Rudeža, lastnika posestva Ugar, čeprav je sprva načrtoval, da bo gost glasbenika Slavka Avsenika.

Na poti, ki bo dolga pet tednov (dnevno namreč prepotuje v povprečju 30 kilometrov), bo tudi zbiral denar za Zdravnike brez meja ter spoznaval različne kraje in ljudi.

Že od malih nog sem velik oboževalec glasbe Slavka Avsenika. Bil sem tudi na več njegovih nastopih v Švici in Franciji in že dolgo si želim s konjem obiskati Slovenijo in gospoda Avsenika. Tako sem se letos z njim dogovoril za obisk in to potovanje, vendar mi je pred tremi tedni sporočil, da se zaradi njegovih zdravstvenih težav žal ne bova mogla srečati. Nato sem preko skupne prijateljice dobil kontakt od gospoda Jurija Rudeža, ki me je prijazno povabil na Posestvo Ugar, od koder bom začel letošnje potovanje,

je pred odhodom dejal zgovorni Švicar. Pravi, da rad potuje, spoznava nove kraje, dežele, ljudi. Še posebej sta mu pri srcu narava in živali. Nemško govoreči Švicar, ki je prvič na potovanju v Sloveniji je navdušen nad gostoljubnostjo domačinov, ki mu pomagajo pri načrtovanju poti in občasno ponudijo prenočišče. Sam pravi, da je na svojih dosedanjih potovanjih imel vedno dobre izkušnje, zato upa da bo v prihodnosti opravil še veliko podobnih potovanj.

“Sem zelo povezan z naravo. Slovenija je lepa dežela, ljudje pa gostoljubni,” je še dodal Švicar in se odpravil na peto potovanje v sedlu po evropskih deželah.

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj