Ribnica

Strelci in Občina Ribnica zakopali bojno sekiro

Prostori strelskega klub v TVD Partizan
Prostori strelskega klub v TVD Partizan

Ribnica – Pred dvema letoma je občina Ribnica s sklepom občinskega sveta za nekaj več kot sto tisoč evrov s predkupno pravico odkupila stavbo TVD Partizan od Športne unije Slovenije. Čeprav so objekt zgradili Ribničani pred drugo svetovno vojno za shode sokolskega društva, po vojni pa je bil do leta 1976 osrednji prireditveni prostor, so ga leta 1994 s privolitvijo občine prenesli na Športno unijo Slovenije.

Prostori strelskega klub v TVD Partizan

Prostori strelskega klub v TVD Partizan

V dvorani si je prostore uredil Strelski klub, in sicer s pregradno steno. Deset let so strelci nemoteno delovali v takšnih razmerah, po obisku varnostnega inženiera je bilo občini naloženo, da mora v čim krajšem roku to steno odstraniti, če jo seveda namerava uporabljati. Le tako bi bila lahko zagotovljena siceršnja varnost vsem uporabnikom dvorane .

Občina se je tega lotila, saj je dvorana vse bolj zasedena. A to ni bilo po volji strelcem, ki o se čutili odrinjene, čeprav so imeli eno leto časa, da si poiščejo nadomestne prostore. Župan Jože Levstek je dejal, da so se v tem času razmere le uredile, strelci so dobili nadomestne prostore, strelski klub pa ostaja pomemben športni dejavnik v občini.

Že ob zaprtju središča Ideal, si je občina zadala, da bo TVD Partizan za katerega menda iščejo drugo ime, postal osrednji prireditveni prostor. V kolikem času mu bodo dali želeno vsebino, je seveda odvisno od denarja v proračunu. Jože Levstek je še dejal, da težav z najemniki določenih prostorov, ki se bodo morali ob dokončni ureditvi stavbe izseliti, ne bodo imeli.

Jože Levstek o Strelskem klubu
Jože Levstek o opravljenm delu

Vir: radiokrka.com [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj