Ribnica

Občina Ribnica bo kupila svojo nekdanjo lastnino TVD Partizan

TVD Partizan

TVD Partizan

Ribnica – Nekdanji Sokolski dom, ki so ga v Ribnici zgradili leta 1930, je bil na začetku prostor, v katerem so domači fantje, združeni v skupino liberalno mislečih Sokol, krepili telo in duha. Po vojni je kot last občine in z novim imenom TVD Partizan dom postal središče mnogih dejavnosti.

V njem so se tako prepletali družabni, gledališki in zabavni dogodki, zavetje pa je nudil tudi športnikom in ribniški osnovni šoli do leta 1976, ko je bila zgrajena dvorana Športnega centra. Nekatere dejavnosti iz davnih časov kljub vsemu niso zamrle, saj ima v nekdanjem Sokolskem domu svoj kotiček Ribniška godba na pihala, v osrednji dvorani pa se izvajajo nekatere športne in rekreativne dejavnosti.

Prizadevanja občine, še posebej v zadnjih letih, ko je ostala brez osrednje dvorane za prireditve v Ideal centru, so padla na plodna tla. Uspelo ji je povrniti svojo lastnino, seveda s plačilom 109 tisoč evrov, ki jih mora Športni uniji Slovenije nakazati do septembra letos, je povedal župan občine Ribnica Jože Levstek. A denar morajo še zbrati, zato bo najverjetneje potreben rebalans proračuna.

ZVOK: Župan Jože Levstek o nakupu stavbe

Vir: radiokrka.com

Komentiraj