Ribnica

Občina Ribnica podpisala pogodbo o nakupu kulturnega doma TVD Partizan

Mirko Ukmar in Jože Levstek ob podpisu pogodbe za TVD Partizan

Mirko Ukmar in Jože Levstek

Ribnica – V četrtek, 8.12.2011 sta župan občine Ribnica Jože Levstek in predsednik Športne unije Slovenije Mirko Ukmar podpisala pogodbo o nakupu kulturnega doma, TVD Partizan.

[oglas tip=”180×150″]Občinski svet je na zadnji seji, 3. novembra 2011 sklenil, da stavbo odkupi za 110 tisoč evrov, to je znesek, ki ga je ovrednotil sodni cenilec. Kupnina bo v skladu z veljavno zakonodajo plačana v enem mesecu. Pred podpisom pogodbe je Levstek na kratko predstavil zgodovino objekta, ki ga je leta 1932 zgradilo Sokolsko društvo Ribnica. Leta 1953 je stavba postala last Partizana, zveze za telesno vzgojo Ljubljana, leta 1993 pa na podlagi odločbe ministrstva za notranje zadeve, last Športne unije Slovenije. Slednja ga ni uporabljala za svoje potrebe, vmes pa se je pojavil tudi interes za odkup.

Zasebnik je ponujal celo več, kot je stavba vredna, a je lastnik ravnal po načelu javne rabe in ga po daljših pogajanjih vendarle po nižji ceni prodal občini. „Že, že, ampak se mi zdi, da smo mi pravzaprav kupili svojo nekdanjo lastnino,“ je malo v šali, malo za res dejal Levstek. Sicer je občina že pozvala vse najemnike, da predložijo listine o najemu, da bi lahko uredili nova razmerja in našli rešitve.

Prihodnje leto bodo pripravili projekt obnove stavbe, denar za naložbo bodo pridobili na razpisih. Hkrati bodo pozvali društva, da podajo predloge in mnenja o vsebini programov, ki se bodo izvajali v teh prostorih. K sodelovanju bodo povabili tudi Športno unijo, da  obogati pestrost še z njihovimi programi.

ZVOK
Župan Jože Levstek o odkupu
Predstavnik Športne unije Slovenije, Rado Cvetek o pogovorih

Vir: radio1.si

Komentiraj