Ribnica

Občina Ribnica kupila TVD Partizan

TVD Partizan

TVD Partizan

Ribnica – Nekdanji sokolski dom, ki so ga v Ribnici zgradili leta 1930, je ponovno postal ribniški. Po tem, ko ga je Športna unija Slovenije, kot naslednica TVD Partizan v procesu družbenih sprememb prenesla nase in ga praktično ni uporabljala, je ribniški občinski svet marca letos sklenil in v proračunu zagotovil 30 tisoč evrov, da se naposled začnejo pogajati s Športno unijo o brezplačnem prenosu ali odprodaji tega objekta.

Predkupno pravico je imela občina, ki je načrtovala obročno odplačevanje objekta. Vendar druga stran v to ni privolila, zato je občina po opravljeni cenitvi stavbe , ki meri 570 kvadratnih metrov, sklenila, da ga odkupi v enkratnem znesku, in sicer za nekaj manj kot 110 tisoč evrov.

Po vojni je kot last občine postal središče mnogih dejavnosti, v njem so se tako prepletali družabni, gledališki in zabavni dogodki, zavetje je nudil tudi športnikom in ribniški osnovni šoli do leta 1976, ko je bila zgrajena dvorana Športnega centra. V TVD Partizan so se do leta 1977 predvajale filmske predstave, ko je bil odprt dom JLA, je tudi ta dejavnost šla v pozabo. Nova vsebina, ki naj bi se prepletala v prostorih TVD Partizan, pa še ni določena. Občina za kaj takega lastnega denarja nima.

ZVOK: Župan Občine Ribnica Jože Levstek

Vir: radiokrka.com

Komentiraj