Ribnica Zanimivosti

Stare razglednice v knjigah

Razglednica je v prvi vrsti zgodovinski vir, ki s poštnim žigom, znamko, raznimi koleki, krajevnim imenom, morebitnimi podatki o naročniku (založniku), izdajatelju in fotografu ter s slikovnim in pisnim sporočilom nudi dragocene informacije o preteklosti.

Številni kraji po Sloveniji se z različnimi avtorji ponašajo z čudovitimi in bogatimi knjigami – monografijami o starih razglednicah. Naši kraji ribniške doline še nimajo takšnega dela. Bo pa v bližnji prihodnosti na ogled razstava starih razglednic ribniške doline.

Otvoritev razstave “Pogled skozi okno v preteklost” se bo zgodila v četrtek, 20. septembra 2018 ob 18.00 uri v Lesarjevem skednju poleg gostilne Urška v Zamostcu pri Sodražici, kjer si boste lahko ogledali stare razglednice krajev občin Ribnica, Sodražica in Loški potok.

Že sedaj vljudno vabljeni na družabni dogodek, kamor lahko s seboj prinesete tudi svoje stare razglednice, tudi drugih krajev in dogodkov po Sloveniji, ki vam jih bodo številni slovenski zbiratelji – kartofili z veseljem pogledali in če bodo zanimive tudi odkupili. Veselim se vašega obiska na dogodku.

Peter Lesar, zbiratelj razglednic Ribniške doline
peter.lesar1@gmail.com, 030 996 225

Komentiraj