Ribnica

Stand up večer z Matjažem Javšnikom uspel

Stand up predstava Matjaža Javšnika v dvorani Rokodelskega centra Ribnica
Stand up predstava večer z Matjažem Javšnikom
Stand up predstava Matjaža Javšnika v dvorani Rokodelskega centra Ribnica

Stand up večer z Matjažem Javšnikom

Ribnica – Včeraj, 10.5.2012 je v Ribnici nastopil eden največjih slovenskih zvezdnikov gledališča in televizije. V dvorani Rokodelskega centra je v dobri uri dolgem nastopu več kot razgrel grla obiskovalcev, ki so se v odhajanju smeje držali za trebuhe.

Matjaž Javšnik se je rodil leta 1969 in končal gledališko in lutkovno šolo (GILŠ) v Ljubljani. Nastopil je v celovečernih filmih V leru, Marmelada, Na svoji Vesni in Zadnja večerja. Znan je po vlogi Izija v nadaljevanki TV dober dan, igral je v komediji 5moških.com, v Impro ligi (prvenstvo v gledališki improvizaciji), kjer je bil večkratni prvak, glas je posodil številnim animiranim likom v družinskih animiranih filmih (Mali pišček in Sezona lova).

Prejel je Severjevo nagrado za igralske dosežke ter pokal za najboljšega improvizatorja na državnem prvenstvu v gledaliških improvizacijah (1998).

Priljubljeni komik Matjaž Javšnik je dobil nagrado Bob leta 2009. Njegova izjava: “Ljudje imajo največ za povedati o ljudeh, ki jih ne poznajo,” je prejela največ glasov. Matjaž Javšnik je tako v mariborskem Narodnem domu prejel nagrado Bob leta 2009. Izjava, ki jo je izrekel Matjaž Javšnik, je prejela največje število glasov bralcev časopisa Večer in širše javnosti.

Matjaž Javšnik je bil izbran za naj igralca Špas teatra leta 2010 in to kar preko priljubljenega socialnega omrežja Facebook. Glasovanje je potekalo z “lajki” na sliko osebe, za katero so želeli glasovati. Med desetimi izbranimi so prišli v četrt finale Uroš Smolej, Matjaž Javšnik, Lucija Ćirović, Zvezdana Mlakar in Sabina Kogovšek Zrnec. Uroš Smolej, Matjaž Javšnik in Lucija Ćirović so se nato uvrstili še v pol finale, v finalu pa so Facebook uporabniki za leto 2010 izglasovali najbolj popularnega igralca v Špas teatru, Matjaža Javšnika.

ZVOK
Komik Matjaž Javšnik – Je Slovence težko nasmejati?
Matjaž Javšnik o slovenskih besedilih v skladbah
Matjaž Javšnik – Imamo Slovenci sploh kakšno izvirno pesem?

Vir: radio1.si

Komentiraj