Ribnica

Ribniški svetniki potrdili prejemnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad

Ribniški svetniki potrdili na 21. seji prejemnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad

Svetniki potrdili prejemnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad

Ribnica – Ribniški svetniki so imeli svojo zadnjo, sicer že 21. sejo v tem mandatu. Sestali so se v prostorih Rokodelskega centra, ki ponuja boljše razmere za delo kot je to sedanja, manjša dvorana v občinski stavbi.

Predlaganem dnevnemu redu s šestimi točkami so dodali tri nove. Tako so določili ceno najemnine za prostore v Rokodelskem centru ter Janija Mateta, direktorja občinskega uprave, imenovali za vršilca dolžnosti direktorja Javnega zavoda Rokodelski center. Občina Ribnica bo brezplačno dala na uporabo dvorano športnega centra občini Dobrepolje , ki bo v kratkem pripravila dobrodelni koncert. Izkupiček bo namenila najbolj ogroženim ob nedavnih poplavah na Vidmu in v Strugah. Brez obravnave so potrdili tudi prejemnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad.

Za častnega občana bodo na slavnostni seji ob prazniku občine, 23. oktobra razglasili nekdanjega župana pobratene občine Aercavia iz Italije Silvija Purgatorija.

Urbanovo nagrado bo prejel nekdanji rokometaš in trener Tomaž Tomšič, Gallusovi priznanji bosta šli v roke Prostovoljnemu gasilskemu društv Sveti Gregor in Turističnemu društvu Ribnica.

Priznanje občine Ribnica bo prejelo Športno društvo Lončar iz Dolenje vasi.

Županovo priznanje bo prejele odlična triatlonka in dijakinja Monika Oražem ter kmetovalec Anton Joras.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj