Ribnica

Ribniški Froc požel velik uspeh na največjih evropskih sejmih Maion&Objet in Kind+Jugend

Matej Košir
Matej Košir, idejni oče otroškega stola Froc.

Slovenski start-up Froc, ki stoji za nastavljivim otroškim stolom Froc in je eden od start-upov ABC pospeševalnika, se je v septembru 2018 uspešno predstavil v Parizu na sejmu Maion&Objet, enem največjih evropskih sejmov dizajnerske in dekorativne opreme, in nato še na največjem sejmu otroške opreme na stari celini, sejmu Kind+Jugend v nemškem Kölnu.

Prodornemu podjetju iz Ribnice, ki ga vodi 33-letni Matej Košir, se tako odpirajo novi trgi – že do konca leta bodo stoli Froc na prodaj v otroških trgovinah na trgih Beneluksa, Nemčije, Avstrije, skandinavskih držav in Rusije. Frocova ekipa je na omenjenih sejmih predstavila tudi nov model stola, ki je še bolj praktičen in varen.

Ekipa Mateja Koširja se je v septembru najprej udeležila sejma Maion&Objet v Parizu, kjer so predstavili otroški stol Froc, na sejmu pa so navezali številne stike s tujimi distributerji in trgovskimi verigami. Precej zanimanja so poželi od hotelirjev in lastnikov večjih restavracij, ki želijo Froca v svojih restavracijah. Po sejmu v Parizu so se udeležili še največjega otroškega sejma v Evropi – sejma  Kind+Jugend v nemškem Kölnu, kjer so stol predstavili skupaj s Frocovim distributerjem za Nemčijo in Nizozemsko.

»Sejem je bil uspešen, saj smo poželi veliko zanimanje večjih trgovin iz držav Beneluksa, Nemčije, Avstrije, Rusije in iz skandinavskih držav. Z nekaterimi že potekajo intenzivni pogovori o večjih naročilih, ki naj bi jih udejanjili že do konca letošnjega leta. S tega vidika si obetamo tudi precejšno rast prihodkov,« je ob tem povedal ustanovitelj in direktor Rimarketa Matej Košir.

Kot pojasnjuje, so v preteklosti Froc ponujali le preko lastne spletne trgovine, saj stola zaradi previsoke cene niso uspeli prodajati preko distributerjev. Sedaj, ko so optimizirali proizvodni proces, so lahko stol ponudili tudi distributerjem in tako že za prihodnje leto načrtujejo proizvodnjo približno 500 stolov mesečno. Les bo ostal slovenski in proizvodnjo bodo tudi ohranili lokalno, ob tem dodaja prvi obraz Froca.

Omeniti velja, da je Frocova ekipa na sejmu Kind+Jugend predstavila tudi novo verzijo stola – ta je sedaj še bolj praktičen in varen. »Dodali smo mu nove blazinice, dodali pa mu bomo tudi naramnice, ki bodo na voljo že do konca oktobra,« še napoveduje Matej Košir.

Froc je blagovna znamka podjetja Rimarket iz Ribnice. V Rimarketu izdelujejo najrazličnejše izdelke iz lesa izključno lokalnega izvora. Z blagovno znamko Froc želijo oživiti večstoletno tradicijo dolenjske suhe robe, ki izvira sredi enega najbolj gozdnatih področij v Evropi. S kombinacijo sodobnega dizajna, dolgoletnih obrtniških spretnosti in iskrenega spoštovanja do narave želijo svojim kupcem ponuditi privlačne, uporabniku prijazne, varne in naravi prijazne izdelke iz bukovega lesa. V skladu z načeli trajnostnega razvoja želijo s svojimi izdelki vplivati na dobrobit vseh – tako svojih kupcev, kot družbenega in naravnega okolja.

ABC pospeševalnik je vodilni pospeševalnik zagonskih podjetij v Sloveniji in Jugovzhodni Evropi, njegove pospeševalniške programe pa je opravilo že več kot 130 ekip. Naslednji pospeševalniški program se prične 7. januarja 2019, prijave pa sprejemamo tukaj: www.abc-accelerator.com.

A. Ž. K.

Komentiraj