Ribnica

Najboljši med najboljšimi je leseni otroški stol Froc podjetja Rimarket iz Jurjevice

Leseni otroški stol Froc
Leseni otroški stol Froc
Leseni otroški stol Froc

Leseni otroški stol Froc

Ribnica – Na sejmu Ambient, ki so ga včeraj, 6.11.2012 odprli v Ljubljani, so opoldne podelili nagrade za oblikovalske dosežke tega sejma, TOP 10 oz. deset najboljših, in zmagovalca med njimi. To je podjetje Rimarket d.o.o. iz Jurjevice pri Ribnici, komisija pa je nagradila njihov leseni otroški stol Froc, oblikovalcev iz oblikovalske agencije Gigodesign.

Deset najboljših izdelkov je sicer izbrala mednarodna komisija v sestavi: Doris Köfer (Avstrija), Marco Marangone (Italija), Marijan Orešić (Hrvaška), Vladimir Pezdirc (Slovenija), Jure Miklavc (Slovenija) in predsednik komisije prof. Janez Koželj (Slovenija).

[oglas tip=”180×150″]Med njimi je tudi družba Ambienti DC iz Grosuplja, ki se je med najboljše uvrstila z dvema izdelkoma, plinsko kuhalno ploščo Scholtes (oblikovanje Scholtes) in pečico Home Chef GO896X (oblikovanje Gorenje), ter dolenjska družba TEM Čatež za stikalo Touch (oblikovanje Borut Dvornik).

Častni pokrovitelj sejma je Veleposlaništvo Finske v Ljubljani, ki se na sejmu v letu, ko so Helsinki svetovna prestolnica oblikovanja, predstavlja s finskim dizajnom. Kot je poudaril Pekka Metso, finski veleposlanik:

Zelo smo ponosni, da imamo priložnost predstaviti nekatere finske oblikovalske proizvajalce ter skupaj s sodobnim slovenskim oblikovanjem povedati svojo zgodbo … Osnovna ideja in cilj sta, da bi bile stvari funkcionalne za vse. Oblikovanje je orodje za inovacije, s katerimi bi zadovoljili posebne zahteve sodobnega življenja.”

V okviru 23. sejema Ambient se na Gospodarskem razstavišču predstavlja 246 podjetij in 24 držav, sejem pa bo odprt vse do vključno nedelje.

Info: Otroški stol Froc lahko (pred)naročite na njihovi spletni strani froc.si

Vir: dolenjskilist.si, M. M.

Komentiraj