Ribnica

Ribniškemu trgu vrniti dušo in vsebino

Most v Ribnici

Most v Ribnici

Z zasnovo idejnega projekta želijo v Ribnici osrednjemu, torej Škrabčevemu trgu v središču mesta vrniti, kot je to poudaril župan Jože Levstek, vsebino in dušo. Župan Jože Levstek je pri tem dodal, da gre za veliki izziv bodisi za stroko in javnost, kot tudi za uporabnike tega prostora. Zato si želi, da bi pri oblikovanju idejne zasnove in kasneje predvsem pri snovanju projekta Ureditve mestnega jedra pritegnil čim širši krog ljudi oziroma javnosti.

Prvo lopato v tem projektu, za katerega bodo kandidirali na razpisu za državna sredstva, bodo v prihodnjih letih – časovna dinamika je pogojena z denarjem – zasadili v okolici Gallusovega nabrežja, ki je nekako osrednji del starega trškega jedra.

Nadaljnja ureditev bi se razprostirala po Škrabčevem trgu, ki je tudi predprostor cerkve in pomembnejših objektov okoli njega. Levstek je še dejal, da je potrebno premišljeno pristopiti k umestitvi kompleksa gradu v novo trško preobleko ter prostor okoli občinske stavbe, nekdanje Šifrerjeve vile. Slednja bi se morala navezati na osrednji trg.

V to obravnavo je treba vključiti tudi Cesto na Ugar in Urbanovo ulici, ki vodita čez mostove, sicer zgodovinske objekte na Bistrici, v prostor trga.

ZVOK: Župan J.Levstek o trgu

Vir: radiokrka.com, Foto: M.Glavonjič

Komentiraj