Ribnica

Škrabčev trg vse bolj sameva

Škrabčev trg v Ribnici
Škrabčev trg v Ribnici

Ribnica – Škrabčev trg, ki naj bi bil osrednji prostor kulturnega, družabnega in siceršnjega življenja v Ribnici, počasi izgublja svojo žlahtnost trga iz daljne preteklosti.

Škrabčev trg v Ribnici

Škrabčev trg v Ribnici

Res je, da tam kultura zahvaljujoč Miklovi hiši in Galeriji oziroma številnim projektom, ki jih ta izvaja, še vedno jemlje z veliko žlico, a splošen vtis živahnosti zbije drugo dogajanje na trgu. Trgovska dejavnost peša, enako tudi gostinska, ki je zaradi delovnega časa in ponudbe povsem nekokurenčna, tudi poslovni prostori se zapirajo. Vse to kaže, da so tudi v Ribnici denarnice vse tanjše.

Trg postaja nekakšen grdi raček tudi zaradi zunanjosti nekaterih stavb in še posebej neokusnih reklamnih napisov. Občinska inšpekcija je dobila boj z nekaterimi lastniki gostiln in drugih poslovnih objektov, saj jih je pregnala s pločnikov, ki so jih ti zasedeli zase, ne uspe pa jim odstraniti nesorazmerno štrleče reklame. Več reda pri vsem naštetem pa naj bi prinesele prostorski načrt, zlasti več let načrtovana ureditev središča mesta z obrežjem Bistrice ter večjim parkiriščem. Samo, da ne bo ostala želja, zapisana zgolj na papirju.[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj