Ribnica

RC Ribnica: Dušanka Češarek – pletarka in zobotrebčarka

Dušanka Češarek - pletarka in zobotrebčarka

Leta 2011 je Dušanka začela obiskovati pletarsko šolo v Rokodelski center Ribnica in od takrat je zaljubljena v material lesko. Nabira jo v bližnjih gozdovih in iz nje plete košare različnih oblik in velikosti, prav tako pa iz nje izdeluje zobotrebce.

Njena izjemna natančnost, ki pravi, da ji je velikokrat v breme, se na njenih izdelkih kaže v vsej svoji veličini. S svojimi izdelki in predstavitvijo pletarstva in zobotrebčarstva pogosto obiskuje sejme po Sloveniji in tujini, kjer prikazuje obe rokodelski panogi, velikokrat pa tudi kot mentorica pomaga na pletarskih delavnicah v Rokodelskem centru Ribnica. V Zadrugi za razvoj podeželja Pomelaj je pridobila status NPK pletarka, nekateri njeni izdelki pa so prejeli tudi certifikat art & craft.

Stalna želja po novostih in napredku pri pletenju jo je pripeljala že do večih sodelovanj z oblikovalci in arhitekti. Z natančnostjo izdelave različnih zobotrebcev in oblikovanjem celostne podobe za ta izdelek, ki je sicer namenjen enkratni uporabi, je ta izdelek dvignila na višji nivo in ga oblikovala v darilni izdelek, ki prej to nikoli ni bil. Izdelki izpod njenih rok so narejeni z izjemno natančnostjo in Dušo, kakor je tudi poimenovala svojo blagovno znamko.

Vabimo vas, da si več o posameznem rokodelcu preberete na naši spletni strani, kjer dobite tudi vse njihove kontakte https://www.rokodelstvo-ribnica.si/rokodelci/ Rokodelce sproti dodajamo na stran, lahko pa pokukate tudi v našo spletno trgovino in si poiščete izdelek po vašem okusu.

Kontakt:
Dušanka Češarek
Nemška vas 41a
1310 Ribnica
031 383 387, dusa.cesarek@gmail.com

Vir: FB stran Rokodelski center Ribnica

Komentiraj