Ribnica

Pozabljena obvoznica okoli Ribnice

Zemljevid Kočevje-Ribnica

Obvoznica bo?

Ribnica – Odločilen premik za začetek ureditve tretje A razvojne osi, državne ceste Škofljica – Petrina, je bil strojen lani in sicer z enotnim nastopom vseh trinajstih županov, ki jih ta cesta povezuje.
[oglas tip=”180×150″] Z mesečnimi srečanji trinajstih županov vedno v drugi občini so raven svojih prizadevanj prenesli tudi na pristojne državne organe, ki številnim novim predlogom in zahtevam niso mogli oporekati. Za največji uspeh si župani lahko štejejo, da so uspeli vse težave, ki jih ta cesta povzroča voznikom in drugim uporabnikom, natanko predstaviti strankarskim veljakom, bodočim poslancem in tudi nekaterim ministrom v novi vladi, ne glede na to kdo jo bo sestavljal.

Obvoznica bo

To je tudi edina rešitev, so bile obljube, ki smo jih slišali novembra lani. A poleg te obvoznice, ki je zagotovo največja cokla ohromelega prometa, so na tej cesti tudi druge ovire. Tretji pas, ki ga od avgusta lani gradijo na Pijavi Gorici, je za mnoge zgrešen vrstni red pri posodobitvi ceste. Jože Tanko, ki je tudi v novem mandatu ribniški poslanec v državnem zboru, meni, da bi morala biti poleg obvoznice na Škofljici druga prednostna naloga izgradnja obvoznice okoli Ribnice

ZVOK: Jože Tanko o obvoznici

Vir: radiokrka.com

Komentiraj