Ribnica

Poteka obnova lesene skulpture v Žlebiču

Ribnica – Tudi za obnovo te skulpture je bil že skrajni čas. Veliko let se je samo pogovarjalo ali pa ta tudi to ne, zato sem vesel da nam je uspelo oziroma smo na dobri poti da nam bo.

Občina Ribnica je v sodelovanju z Restavratorskim centrom Slovenije in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v letošnjem letu pristopila k obnovi lesene skulpture Spomenik 900 – letnici Ribnice v Žlebiču. Lesena reta je delo kiparja Staneta Jarma in je bila postavljena ob 900 – letnici Ribnice, leta 1982.

Po natančnem pregledu strokovnjakov iz restavratorskega centra in ZVKDS je bilo ugotovljeno, da je zaradi celostne izvedbe restavratorskih del potrebno leseno skulpturo demontirati in jo prepeljati v prostore restavratorskega centra. V preteklem tednu je bila izvedena demontaža lesene skulpture in transport le-te v delavnico restavratorskega centra, kjer bodo strokovnjaki na podlagi analize stanja obstoječih lesenih elementov določili nadaljnji potek potrebnih restavratorskih posegov na leseni skulpturi.

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc

Komentiraj