Ribnica

Podjetje Ertl Glas Steklo uspešno prodira na slovenski trg

Andrej Zrinski

Andrej Zrinski

Ribnica – Podjetje Ertl Glas Steklo, ki je julija v Ribnici odprlo proizvodnjo, je septembra že uvedlo drugo izmeno.
Avstrijsko podjetje Ertl Glas je v Sloveniji ustanovilo podjetje Ertl Glas Steklo in v Ribnici zgradilo novo pet tisoč kvadratnih metrov veliko proizvodno dvorano. Osnovno steklo v ploščah, visokih 3,21 metra in dolgih šest metrov, uvažajo. V Ribnici ga razrežejo na velikost, ki jo potrebujejo kupci.

Za zdaj nam gre po načrtih. Pomembno je, da imamo dobro storitev in da se trudimo za vse kupce, velike in male. Steklo prodajamo v Sloveniji, a veliko slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva svoje izdelke izvaža. Za izvoz na tuje trge pa potrebujejo visokokakovostna stekla in ta so naša prednost,

je povedal Andrej Zrinski, direktor družbe Ertl Glas Steklo.

Naložba je vredna osem milijonov evrov, od države so dobili 1,5 milijona evrov subvencije. Redno proizvodnjo so začeli julija. Začeli so s 25 zaposlenimi, zdaj jih je že 40, saj so septembra uvedli drugo izmeno. »Večina zaposlenih ima pogodbe za določen čas, ker jih še preizkušamo. Načrtujemo pa, da jih bomo večino zaposlili za nedoločen čas,« je povedal Andrej Zrinski.

Njihov največji kupec je Inles , ki je že prej kupoval steklo pri njih, a so ga v Ribnico vozili iz Avstrije. Inles jih je spodbudil k naložbi, saj se mu tako poenostavlja logistika, za tovarno jim je prodal tudi svoje zemljišče.

Letos nameravamo ustvariti slaba dva milijona evrov prihodkov, prihodnje leto jih pričakujemo od pet do šest milijonov evrov.
Brez izgube želimo začeti poslovati leta 2013. Za zdaj prodajmo steklo v Sloveniji, v prihodnjih letih se želimo širiti tudi na trg Hrvaške in Italije. Kako se bomo širili, je za zdaj nehvaležno napovedovati. Tudi v Sloveniji so razmere dokaj negotove zaradi krize v gradbeništvu. Spodbudno pa je, da veliko proizvajalcev oken ta prodaja tudi v tujino,

je povedal Andrej Zrinski.

Vir: finance.si

Komentiraj