Ribnica

Peticija proti zaprtju Struške ceste – župan Ribnice napovedal ustavitev postopkov

Cesta skozi Inles buri duhove

Cesta skozi Inles

Zaradi široke podpore peticiji je župan Levstek napovedal ustavitev postopkov. Henigman pa pravi, da bi cesto morali izboljšati, ne pa zapreti. Predstavniki vaškega odbora Lepovče so v vložišče občine Ribnica oddali peticijo, s katero prebivalci nasprotujejo načrtovanemu zaprtju Struške ceste, ki povezuje trg in Malo Goro. »V slabih dveh tednih smo zbrali več kot 510 podpisov. Peticija ima v resnici še precej večjo podporo, saj so se po vaseh ljudje podpisovali v imenu cele hiše,« je povedal predstavnik vaškega odbora Lepovče France Oražem. Ribniški župan Jože Levstek pa je dodal, da bodo zaradi peticije postopek ustavili, saj proti ljudem ne bodo delali.

Prebivalci vasi Lepovče, Hrovača, Otavice in ribniških ulic Struška in Kolodvorska so z več kot 500 podpisi izrekli nestrinjanje z občinskim postopkom prenosa Struške ceste iz javnega dobra v občinsko last in zaprtju ceste. Razlog za takšno odločitev občine je, da je podjetje Inles ob cesti postavilo svoje objekte in tako se zdi, kot da je speljana skozi industrijsko dvorišče. Prebivalci omenjenih vasi in ulic opozarjajo, da občina ne more kar tako ukiniti javno dobro, ker ljudje vsak dan uporabljajo to cesto.

»Tolikšnega odziva nismo pričakovali,« je povedal France Oražem. Opozoril je tudi, da bi občina morala poskrbeti za drugo prometno povezavo, če bi se odločila zapreti cesto. Ni dobro, da se promet s Struške ceste preusmeri na Kolodvorsko ulico, kjer sta osnovna in glasbena šola in kjer je šolska pot in so nameravali promet zmanjšati.

Ribniški župan Jože Levstek za namero pavi, da sodi v sklop urejanja severne servisne ceste. Projekt je vreden 780.000 evrov in država je zanj zagotovila 483.300 evrov. Lani so začeli dela na odseku od križišča s Krošnjarsko cesto do križišča na Kolodvorski ulici. Letos je na vrsti odsek od Kolodvorske do Struške ceste. »Vzporedno z gradnjo severne servisne ceste bomo začeli pripravljati idejni projekt povezovalne ceste od križišča Struške ulico do ceste Meles-Mol, ki bi potekala vzporedno z železniško progo proti Kočevju, tako bi se vozniki s kočevske smeri izognili Ribnici,« je še povedal Levstek.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj