Ribnica

Občina Ribnica podpisala pogodbo s PROSTOFER-jem – brezplačen prevoz za starejše

Občina Ribnica podpisala pogodbo s PROSTOFER-jem
Občina Ribnica podpisala pogodbo s PROSTOFER-jem

Ribnica – Župan Občine Ribnica je podpisal pogodbo s PROSTOFER-jem, ki bo naše starejše občanke in občane brezplačno popeljal po vsakodnevnih opravkih. Gre za trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov. Projekt se bo v Ribnici začel izvajati že v začetku maja 2020.

Občine Ribnica je naredila nov korak predvsem za starejše občanke in občane. Poleg sofinanciranja novoustanovljene Univerze za trtje življenjsko obdobje, brezplačne telovadbe, ki jo za naše upokojence zagotavljajo tedensko, so dodali še dodatno ponudbo in sicer brezplačne prevoze, s katerimi bodo pričeli v mesecu maju 2020. Vozilo bo električno, tako da bo tudi Občina Ribnica aktivno pristopila k trajnostni mobilnosti.

V nadaljevanju bodo postopoma z električnimi motorji opremili tudi obstoječa mestna kolesa. Ne bodo pa zgolj mestna kolesa, namreč če jim uspe na enem izmed razpisov, bodo kmalu lahko imeli na izposojo tudi atraktivna gorska kolesa, ki pa bodo zelo zanimiva za obisk naših čudovitih gozdnih in hribovitih tras. Skratka idej in volje ne manjka.

Komentiraj