Ribnica

Občina Ribnica in podjetje Obnova uspešni na mediaciji

Rokodelski center Ribnica
Rokodelski center Ribnica

Ribnica – Rokodelski center v Ribnici, nekdanja hiša na Marofu, je bil po temeljiti prenovi odprt septembra leta 2010, ko je zaživel prvi rokodelski center pri nas. Projekt obnove je stal 1, 4 milijona evrov, od tega zneska je občina Ribnica pridobila okoli 900 tisoč evropskih sredstev, dela pa je kot najugodnejše na javnem razpisu pridobilo podjetje Obnova iz Kočevja.

Rokodelski center Ribnica

Rokodelski center Ribnica

Ko se je nazdravilo novi pridobitvi in so se ugasnile luči uradnega odprtja, je izvajalec na mizo položil račune. In sicer, kot je dejal ribniški župan Jože Levstek, za dela, ki niso imela podlage v naročilnici oziroma v pogodbi. Šlo je za fasado Rokodelskega centra, ki jo je izvajalec dodatno opravil in je za to zahteval plačilo. Župan je poudari, da tega zahtevka ni hotel podpisati, sodišče pa je kasneje podjetju ugodilo. Z obrestmi skupaj je Obnova od občine terjala okoli 148 tisoč evrov poplačila. Levstek je dejal, da je to bilo za investitorja nesprejemljivo, zato so se odločili poiskati zadoščenje preko mediacije. In kot kaže, so bili uspešni.

V sklepu sodišča je zapisano, da lahko stranke kljub sklenjeni mediaciji do 30. aprila vložita zahtevo za razveljavitev sklepa, a Levstek poudarja, da bi bilo najboljše, da se Obnova tega vzdrži,tako kot se bo tudi občina. Poplačilo tega dolga bo šlo v breme letošnjega občinskega proračuna.

Jože Levstek o mediaciji

Vir: radiokrka.com

2 komentarja

Komentiraj