Ribnica

Manja Koren izvrstna na mednarodnem turnirju v preskakovanju ovir

Manja Koren z Unaniemom

Italijanski San Giovanni in Marignano je med prvomajskimi  prazniki gostil močan mednarodni turnir v preskakovanju ovir CSI3*. Zgledno urejeno prizorišče konjeniških tekmovanj, Horses Riviera Resort, ki deluje šele tretje leto, je v tem času postalo eno najbolj priljubljenih prizorišč v Evropi, ki privabi tudi največja imena konjeniškega športa.

Turnir z nagradnim skladom v višini 125.000 EUR je privabil številne tekmovalce, ki spadajo v vrh svetovnega konjeniškega športa. V elitni druščini je tekmovala tudi Manja Koren, ter z Unaniemom znova nanizala dva odlična rezultata. V petek si je brez napake in z 11. časom med skoraj 100 nastopajočimi zagotovila nastop na sobotnem derbiju na višini ovir 140 cm. Derbi je potekal po pravilih hitrostne tekme, kjer se tekmovalci uvrstijo glede na dosežen čas, morebitne podrte zapreke pa se kaznujejo s kazenskimi sekundami. Manja in ”Uni” sta ta izredno atraktiven parkur odjahala hitro ter brez podrte zapreke zasedla 11. mesto.

Prvi večji mednarodni preizkušnji sezone je pretekli vikend sledilo nacionalno tekmovanje v preskakovanju ovir v San Giovanni in Marignanu. Tokrat so priložnost dobili naši mladi tekmovalni konji, med katerimi se je najbolje izkazal štiri letni kastrat Basic Instinct, ki je z Maksom Riosso v sedlu svojo prvo tekmo odskakal ”z nulo” ter na najboljši možni način začel športno kariero.

Vir: radio1.si

Komentiraj