Ribnica

Kulturna ropotarnica: Škrabčevo domačijo obiskal prekmurski tajni agent

Vlado Kreslin v Škrabčevi domačiji

Vlado Kreslin v Škrabčevi domačiji

Hrovača – Ribniški študentje so v petek, 30. marca 2012, na Škrabčevi domačiji v Hrovači gostili prekmurskega tajnega agenta, tako je namreč sebe poimenoval Vlado Kreslin, ki prekmursko dušo nosi kamor koli gre. Slovenski glasbenik je v prijetnem in domačem vzdušju v skednju pripravil pravi koncertni nastop. Črna kitara, orglice, harmonika, mala knjižica in šarmanten glas. S tem je Kreslin navdušil vse prisotne, ki so z njim prepevali skoraj dve uri. In tudi po dveh urah se je bilo težko posloviti, Ribničani so občudovali neutrudnega in srčnega Kreslina, on pa je užival v tem, da so vsi prisotni poznali njegove skladbe in z njim prepevali.

Ribniški študentski klub je Vlada Kreslina povabil v sklopu Kulturne ropotarnice in predstavitve pesniške zbirke Navdih mladosti, ki so jo ustvarili mladi iz ribniške doline. Osem avtorjev zbirke je svoja dela predstavilo naslednji večer, v soboto, 31. marca, ravno tako na Škrabčevi domačiji. „Razpis za pesniško zbirko je potekal skoraj eno leto, prijavili pa so se lahko vsi prebivalci upravne enote Ribnica. S finančnimi sredstvi je na pomoč priskočila tudi Študentska organizacija Slovenija,“ je pojasnila ena od organizatoric, Tea Lovšin in dodala, da so v Ribniškem študentskem klubu s končnim izdelkom zelo zadovoljni, da si želijo še več tovrstnih projektov, vendar jih zaradi finančne plati prirejajo na vsake štiri leta.

Pesniška zbirka Navdih mladosti je izšla v 300 izvodih, je brezplačna, prejeli so jo vsi obiskovalci, ki so se udeležili večera poezije v sklopu Kulturne ropotarnice.

ZVOK
Vlado Kreslin o Ribnici
Tea Lovšin o pesniški zbirki

Vir: radio1.si

Komentiraj