Ribnica

Kmalu začetek energetske obnove stavbe C OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica

OS dr. Franceta Presserna, stavba C
OS dr. Franceta Presserna, stavba C

Ribnica – Po pogodbi se bodo dela na OŠ dr. Franceta Prešerna začela kmalu oziroma čim prej, saj je rok za dokončanje investicije zelo kratek: sredina avgusta.

OS dr. Franceta Presserna, stavba C

OŠ dr. Franceta Presserna, stavba C (Foto: Simona Fajfar)

Na zgradbi C, ki ji v Ribnici pravijo tudi nova šola, bodo namestili energetsko varčno fasado, obložili klet, izolirali strop v pritličju in na podstrešju, zamenjali stare radiatorje ter dodatno toplotno izolirali ogrevalni sistem. S to investicijo bodo, pravijo na občini Ribnica, na leto prihranili 214 MWh toplotne energije.

Investicija je vredna 282.000 evrov, ki jih bodo zagotovili iz dveh virov: 152.000 evrov je nepovratnih kohezijskih sredstev, 130.000 evrov pa iz proračuna občine Ribnica.

»S to investicijo bomo prispevali k učinkovitejši rabi energije, zmanjšanju rabe energije in izpustov CO2 toplogrednih plinov v okolje,« pravi ribniški župan Jože Levstek. Obenem pa se bodo s tem izboljšali tudi pogoji za izvajanje pouka in drugih programov šole.

OŠ dr. Franceta Prešerna sicer deluje v petih stavbah, ki jih skupaj obiskuje 722 učencev, od tega 350 v stavbi C.

»Večina naših stavb je starih več kot sto let, vendar imamo primerne prostore za pouk,« pravi Andreja Modic, ravnateljica OŠ dr. Franceta Prešerna, ki dodaja: »Vendar pa si poleg energetske snacije stavbe C želimo še kakšno investicijo, saj bi morali preurediti stara stranišča na stavbi C, rabili pa bi tudi hitrejši internet oziroma optično omrežje. Največja investicija, na katero čakamo, da je obnova dvorane DC-16 v Dolenji vasi, ki bi jo morali zaradi dotrajanosti res čim prej obnoviti.«

Kot zanimivost: občina Ribnica je že leta 2010 predstavila načrt za ureditev športne dvorane DC-16, ki stoji poleg podružnične osnovne šole v Dolenji vasi. Staro in dotrajano zgradbo, ki je s šolo povezana s hodnikom, naj bi porušili in zgradili novo stavbo, ki si jo je zamislil arhitekt Boštjan Češarek.

Vir: delo.si

7 komentarjev

  • Bližajo se volitve in župan ponovno krajanom Dolenje vasi obljublja dvorano… Tokrat nebomo nasedli…vsaj upam

  • Po komentarju sodeč bolj ti pripravljaš teren za volitve…boš kandidat ali zgolj podpiraš protikandidata 🙂

  • FRENK, nič od naštetega, povem pa samo iz izkušenj kakršne žal imamo z SDS-ovsko granituro. BEDA

  • Anonim je treba zbrat pogum in iti na volitve , takrat je trenutek resnice. Najlepše je v opoziciji in pljuvati kar po čez brez osnove .

  • Kakšno vezo pa ima energetska sanacija šole in dvorana v Dolenji vasi.Očitno je narobe če se sploh kaj naredi.

  • Luka, ni narobe če se kaj naredi, ampak še tisto malo kar naredijo, naredijo čisto zgrešeno oz, pregrešno drago-dve investicije- dva spomenika (ŠC Ribnica in vrtec). Sicer pa škoda debatirat, ker Janševci so v Ribnici itak carji. Kar se tiče glede kaj ima “veze” dvorana in šola- obje bi bilo lahko že zdavnaj energetsko sanirano. Saj bo kmalu oktober, ko bo na mizi že 5 projekt za DC 16, in ponovno se bodo merile višine za kanalizacijo.

  • Anonim zakaj zmerjaš člane stranke SDS ? Upam da mirno spiš in te v spanju ne preganja mržnja do stranke.

Komentiraj