Ribnica

Javni zavod Knjižnica Miklova hiša bo vodil Marko Zupanc

Miklova hiša

Miklova hiša

Ribnica – V začetku tedna bo vodenje Javnega Zavoda Knjižnica Miklova hiša prevzel Marko Zupanc iz Ljubljane, ki je bil med devetimi kandidati izbran na lanskem javnem razpisu. Kasneje ga je na to mesto ob soglasju občinskega sveta imenoval svet tega zavoda.
Knjižnico kot zavod , ki je imel do lani pod svojo streho še štiri enote in sicer Muzej, Galerijo, TIC in Muzejsko trgovino, je od leta 1990 vodila Vesna Horžen.

Pravzaprav je v tem času ta zavod skupaj s sodelavci postavljala na noge in mu s številnimi dejavnostmi utirala pot sodobne izobraževalne ustanove v najširšem pomenu te besede.

Poslanstvo zavoda je močno vtisnilo pečat tudi v slovenskem prostoru. A vse to ni bilo dovolj, da bi Horženova lahko s svojim programom za novo petletno obdobje prepričala člane sveta zavoda, ki ji niso prižgali zeleno luč za novi mandat.

Tudi zaradi tega je sklenila, da se bo umaknila iz tega okolja in z delom nadaljuje v knjižnici Grosuplje, kjer bo kot prva profesionalna predsednica vodila Združenje Slovenskih knjižnic.

Na to delovno mesto jo je soglasno potrdilo vodstvo 58 slovenskih knjižnic.

Pred prevzemom te dolžnosti je o tem, v kakšni kondiciji zapušča knjižnico v Ribnici novemu direktorju, Horženova dejala.

ZVOK: Vesna Horžen

Vir: radiokrka.com, foto: kraji.eu

1 komentar

  • Nenavadna zamenjava,kje tiči vzrok?
    Gre za javni zavod, manjka pa javno pojasnilo? Kdo ga zadržuje, ne poda?

Komentiraj