Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Tretji koncert Jesenskih serenad

Mihael Hrustelj trio
Mihael Hrustelj trio

Kdaj: torek, 16. september 2014, ob 20. uri
Kje: Miklova hiša
Info: vstop je prost!

Mihael Hrustelj trio
VEČERNO SOŽITJE
Tretji koncert Jesenskih serenad

torek, 16. september 2014, ob 20. uri v Miklovi hiši

Mihael Hrustelj trio

Mihael Hrustelj trio

V septembru se v Miklovi hiši odvijajo štirje vrhunski koncerti mladih slovenskih glasbenikov, ki v Jesenskih serenadah s svojevrstnim izborom posegajo na razna področja akustične, ljudske in klasične glasbe.

Jesenske serenade že od leta 1976 organizira društvo Glasbena mladina ljubljanska, letos pa se s podporo Knjižnice Miklova hiša in Inotherma predstavljajo tudi v Ribnici.

V tretjem koncertu Jesenskih serenad vas vabimo na koncert Mihael Hrustelj tria.

MIHAEL HRUSTELJ TRIO sestavljajo Ilj Pušnik (kontrabas), Matic Črešnik (bobni) in Mihael Hrustelj (kitara). Gre za novo zastavljen projekt, ki je v takšni zasedbi nastal v začetku leta 2013.

Trio igra avtorsko glasbo prej omenjenega velenjskega kitarista, ki trenutno študira na Akademiji za umetnost Codarts Rotterdam na Nizozemskem. Glasba se stilsko dotika jazza, etna, balkanske, indijske, latino, reggae, arabske in funk glasbe.

Zasedba je med sabo ravno dovolj povezana, da začuti in izvede prijetno dinamično gibanje glasbe, tako med soli kot med igranjem teme. Zato je njihova glasba polna zvočnih, dinamičnih in ritmičnih presenečenj, razigranosti in čustev.

Vabljeni, vstop je prost!

Komentiraj