Ribnica

Inles preklical predlog umika delnic z borze

Inles
Inles

Ribnica – Izplačilo odpravnine delničarjem, ki bi nasprotovali umiku delnic z borze, bi lahko negativno vplivalo na denarni tok podjetja, ugotavlja upravni odbor, ki mu predseduje Andrej Mate.

Inles

Inles

Ribniški Inles je umaknil predlog umika delnic z Ljubljanske borze, kaže včerajšnja sprememba dnevnega reda skupščine, objavljenega na spletnih straneh borze.

Kot v obvestilu navaja vodstvo družbe, je vzrok v “spremenjenih okoliščinah”. Po besedah predsednika upravnega odbora (UO) Andreja Mateta so po objavi sklica skupščine prejeli obvestilo nekaterih delničarjev, da bodo predlogu umika delnic nasprotovali. “Ker smo ugotovili, da 75-odstotna večina, potrebna za sprejem sklepa, ni dosegljiva, smo se odločili za umik predloga,” je povedal Mate.

Izplačilo denarne odpravnine delničarjem, ki bi nasprotovali predlaganemu sklepu – družba je v prvotnem predlogu ponujala 3,8 evra odpravnine za delnico -, bi lahko po ugotovitvah UO negativno vplivalo na denarni tok družbe.

Zakaj sploh umik z borze?

Mate je pojasnil, da so se za prvotni predlog umika delnic z Ljubljanske borze odločili iz dveh razlogov. “Prvi je stroškovni vidik zaradi letnih stroškov borzne kotacije, drugi pa nelikvidnost delnice.”

Konec avgusta še o delitvi dobička in podaljšanjo mandata UO

[oglas tip=”180×150″ ]Ribniški proizvajalec pohištva je konec lanskega leta izkazal dobrih 25 tisočakov bilančnega dobička, ki bi po predlogu upravnega odbora ostal nerazporejen. Tudi lanski dobiček v višini 112 tisoč evrov je ostal nerazporejen.

Na skupščini, ki bo 23. avgusta, bodo delničarji odločali še o podaljšanju mandata upravnemu odboru.

Vir: finance.si

1 komentar

  • Samo da se ne bo Inles umaknil s trga, če je že delnica nelikvidna, uprava pa že vrsto let samo uspešna.

Komentiraj