Ribnica

Energetska sanacija stavbe C OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica

Energetska sanacija nove šole v Ribnici
Energetska sanacija nove šole v Ribnici

RibnicaJunija so se v Ribnici začela dela pri energetski sanaciji na OŠ dr. Franceta Prešerna, zaradi slabega vremena pa se bodo končala nekoliko kasneje kot je bilo sprva načrtovano, a zagotovo do začetka novega šolskega leta, prvega septembra.

 

Energetska sanacija nove šole v Ribnici

Energetska sanacija nove šole v Ribnici

Z energetsko sanacijo šolske stavbe C, pravijo ji tudi nova šola, bodo namestili varčno fasado, obložili klet, izolirali strop v pritličju in na podstrešju, zamenjali stare radiatorje ter dodatno toplotno izolirali ogrevalni sistem. Tako bodo na leto prihranili 214 MWh toplotne energije, hkrati bodo prispevali k učinkovitejši rabi energije, zmanjšanju rabe energije in izpustov CO2 toplogrednih plinov v okolje.

Prihranek bo šel zagotovo tudi na račun strehe, ki sicer ni del energetskega projekta s katerim je občina kandidirala na kohezijskega sredstva, temveč proračunski vložek občine Ribnica, v znesku 159 tisoč evrov. Istočasno z energetsko sanacijo stavbe, ki jo izvaja podjetje iz Ljubljane, bo starejšo strešno kritino, ki na več mestih zamaka in vlaži ne izolirano podstrešje, zamenjalo gradbeno podjetje Grafit.

Investicija je vredna 282.000 evrov, ki jih bodo zagotovili iz dveh virov: 152.000 evrov je nepovratnih kohezijskih sredstev, 130.000 evrov pa iz proračuna občine Ribnica. »To je še ena izmed številnih evropskih zvezdic v naši občini, » je zadovoljno še dejal Levstek.

Župan Jože Levstek o delih
Župan Jože Levstek o strehi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj