Ribnica Šport

Duatlon Ribnica 2015: Nika Kožar nova državna prvakinja

Duatlon Ribnica 2015, tekmovalci Triatlon kluba Inles Riko Ribnica

RibnicaTriatlon klub Inles Riko Ribnica je v nedeljo, 19. aprila 2015 organiziral državno prvenstvo v duatlonu, ki je na hladen, a zelo sončen dan privabil v Ribnico rekordno število udeležencev in njihovih spremljevalcev. Med skupno 210 tekmovalci v vseh kategorijah je množica malčkov že v dopoldanskih urah preplavila grajsko površino in uprizorila pravo pravcato borbo za najboljša mesta. Šport, sestavljen iz teka in kolesa je v zadnjih letih med slovenskimi otroci zelo popularen in zardela lica ter medalje okoli vratu so še dolgo v dan krasile ribniško središče. Poleg cici duatlona, ki je namenjen otrokom, starim od 7 do 11let, je organizator priredil še promocijski tek netekmovalnega značaja za otroke, mlajše od sedmih let.

Duatlon Ribnica 2015, tekmovalci Triatlon kluba Inles Riko Ribnica

Duatlon Ribnica 2015, tekmovalci Triatlon kluba Inles Riko Ribnica

Duatlon Ribnica 2015: Nika Kožar na vhodu v menjavo

Duatlon Ribnica 2015: Nika Kožar na vhodu v menjavo

Pravi obračun, ki je dvignil temperaturo in postregel z novimi državnimi prvaki v duatlonu za leto 2015, pa je dvignil prah nekoliko kasneje; v super sprintu absolutno sta zmagala člana TK Trisport Exoterm Jan Škrjanc in Tjaša Vrtačič med dekleti. Člana Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Maks Škufca ter Monika Bartol sta zasedla odlični drugi mesti, Maks med kadeti, Monika pa kot prvič na super sprintu med starejšimi deklicami.

Na sprintu je po dveh letih hrvaške premoči na ribniškem duatlonu zmaga tokrat zopet prišla v slovenske roke. Po izrednem kolesarskem delu je v drugo menjavo z veliko prednostjo pripeljal član Športnega društva Posavje Jaroslav Kovačič, ki je prednost zadržal tudi po drugem teku in tako prvič postal državni prvak v duatlonu. To je uspelo tudi domači predstavnici, sicer tudi tokratni favoritinji 22-letni Niki Kožar, ki je drugouvrščeno Anjo Rugelj (KK Encijan) premagala za slabe tri minute in prevzela naslov državne prvakinje v duatlonu.

V kategoriji člani 1 je Andrej Pucelj dosegel drugo mesto, prav tako drugi je bil Jure Majdič med člani 2, poleg njiju pa so druga mesta zasedli še Danijel Bartol med mlajšimi mladinci, Jaka Kaplan med starejšimi mladinci ter Manca Dečman med starejšimi mladinkami. S svojo mladostno razpoloženostjo so za dobro predstavo poskrbeli še ribniški veterani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica: med veterani 1 je zmagal Damijan Kromar, Aleš Rijavec pa je bil tretji. Pri veteranih 2 je Matej Škufca zasedel drugo mesto, ob koncu razglasitve pa je domače navijače spet razveselil Toni Žagar s prvim mestom med veterani 5.

Vse rezultate si lahko ogledate na facebook strani Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Duatlon Ribnica, kjer se nahaja tudi večja galerija fotografij.

Tekst in foto: Brigita Kromar

Komentiraj