Ribnica Slovenija

Člani in simpatizerji stranke NSi so se v Ribnici srečali na tradicionalnem strankinem taboru

Matej Tonin ob prihodu v Ribnico. Foto: NSi

Ribnica – Člani in privrženci stranke NSi so se v Ribnici srečali na tradicionalnem strankinem taboru, ki je potekal predvsem v pričakovanju bližajočih se evropskih volitev.

Zbrane je nagovoril predsednik stranke in njen kandidat na evropskih volitvah Matej Tonin. Med drugim jih je pozval, naj naredijo vse, da se bo prihodnjo nedeljo zmage veselila desna sredina.

Tonin je na začetku čestital ljudem za potrpežljivost za vse, kar se dogaja v Sloveniji pod vlado Roberta Goloba, gospodarstvu pa za vztrajnost, da kljub temu dosega rezultate. Trenutno vlado je označil za vlado prepovedi, novih birokratskih omejitev in novih davkov, Goloba pa pozval, naj gre na teren, med ljudi, da bo videl resnično sliko.

Ocenil je, da si Slovenija še enega mandata leve vlade ne more privoščiti. “Še en mandat te vlade bi uničil prelepo Slovenijo,” je dejal. Zato bi bilo po njegovem mnenju ključno, da bi imeli predčasne volitve, če pa bi vlada mandat zdržala do konca, pa bi se takoj izvedle potrebne spremembe. “In NSi bo del teh sprememb,” je zagotovil.

Del nastopa je namenil evropskim volitvam, začel pa ga je s citatom enega od ustanoviteljev EU-ja Roberta Schumanna, da bo Evropa krščanska ali pa je ne bo. Poudaril je, da je krščanska Evropa tolerantna in spoštuje človekove pravice, njeni prebivalci pa imajo pravico, da se borijo za vrednote, na katerih je zrasla. “Vsem, ki prihajajo k nam, sporočamo, da so se dolžni prilagoditi našemu načinu življenja in našim običajem, ne obratno. V svoji hiši se ne smemo počutiti kot tujci,” je povedal.

“Ključna in najpomembnejša anketa bodo volitve”

Eno od težav v EU-ju vidi v t. i. zelenem prehodu, ki se ga je Evropa po njegovi oceni lotila brezglavo in brez prave strategije. Opozoril je, da izpustov ne bomo zmanjšali z lepimi parolami, ampak s konkretnimi dejanji. V Sloveniji sta to jedrska energija z izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško in hidroenergija, ne moremo pa staviti na “Golobove sončne panele”, ker “sonce enkrat sveti, drugič pa ne sveti”, je dejal.

Opozoril je, da bomo v tednu pred volitvami priča številnim manipulacijam in poskusom, tudi z anketami, ob tem pa ocenil, da bodo “ključna in najpomembnejša anketa volitve”.

NSi je po oceni Tonina “na pragu dveh mandatov”, že vsaj eden pa bi bil po njegovem mnenju ključen za to, da bi na volitvah zmagala desna sredina. Čestital je SDS-u za štiri mandate, ki se mu napovedujejo, ob tem pa ocenil, da je njihova naloga, da dobijo vsaj en ali dva mandata.

Toninovemu nagovoru je sledil pogovor s kandidati z liste NSi-ja za evropske volitve. Na njej poleg Tonina kandidirajo še predsednica podmladka stranke Mlada Slovenija (MSi) Katja Berk Bevc, državni svetnik David Klobasa, namestnica predsednika sveta NSi-ja Mojca Erjavec, mestna svetnica v Ljubljani Mojca Sojar, vodja strankine poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanca Vida Čadonič Špelič in Jernej Vrtovec ter strankina evropska poslanka Ljudmila Novak.

Vir: rtvslo.si

Komentiraj