Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Matej Tonin in Mojmir Mrak gosta v skednju Škrabčeve domačije

Matej Tonin in Mojmir Mrak
Matej Tonin in Mojmir Mrak

Kdaj: v sredo, 12. oktobra 2016, ob 19. uri
Kje:  v skednju Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Oktobrski večer v skednju Škrabčeve domačije bo gostil poslanca Državnega zbora Republike Slovenije
mag. Mateja Tonina in prof. dr. Mojmirja Mraka.
v sredo, 12. oktobra 2016, ob 19. uri
v skednju Škrabčeve domačije, Hrovača

Izhodišče zanimivega druženja je Upanje za Slovenijo: knjiga, s katero poslanec DZ RS mag. Matej Tonin razpira vizijo Slovenije. Ponuja nam svež pogled voditelja nove generacije, postavljene v realnost četrt-stoletne države. Tonin je jasen – skupni cilj države in državljanov so svoboda, pravičnost in varnost za vse. Odkrit in razumljiv je tudi v razlagah, kakšna pravna država, gospodarsko okolje, družinska politika, zdravstvo in šolstvo lahko ustvarijo razmere za takšno duhovno in gmotno blagostanje.

Politična zagnanost, mladostni entuziazem in trden vrednostni sistem mag. Mateja Tonina se bodo drugo oktobrsko sredo iskrili ob zreli modrosti referenčnega strokovnjaka ekonomskih znanosti prof. dr. Mojmirja Mraka.

Vabljeni na pogovor, ki bo skozi aktualne gospodarske, družbene in duhovne teme iskal možne perspektive za prihodnost v sredo, 12. oktobra 2016, ob 19. uri.

Mag. Matej Tonin je zaključil študij politologije na Fakulteti za družbene vede. Tam je leta 2010 magistriral na temo osamosvajanja Slovenije in njenih posledic na gospodarstvo, napisal pa je tudi knjigo z naslovom Prva vlada Republike Slovenije – Zakaj so se razšli junaki osamosvojitve. Svojo politično pot je začel leta 2001, ko se je vključil v občinski odbor NSi Kamnik in bil zelo aktivnem tudi v podmladku NSi. Delovne izkušnje si je nabiral kot svetovalec za odnose z javnostmi v Državnem zboru, nato pa še tri leta kot samostojni podjetnik. Mandat poslanca je nastopil prvič leta 2011, leta 2014 so mu volivci zopet zaupali to vlogo. Ves ta čas pa ostaja tudi v kamniški lokalni politiki, kjer že od leta 2006 deluje v vlogi občinskega svetnika.

Prof. dr. Mojmir Mrak je Jean Monnet Chair profesor za področje mednarodnih financ in ekonomskih politik EU na EF UL. Poleg tega redno kot gostujoči profesor predava na podiplomskem študiju financ na Wirtschaftsuniversitat na Dunaju. Njegova glavna področja raziskovanja vključujejo mednarodne tokove kapitala ter javne finance na nacionalnem in EU nivoju. Mojmir Mrak je avtor, soavtor in urednik številnih knjig ter avtor oziroma soavtor številnih člankov objavljenih v priznanih mednarodnih in domačih revijah. V svoji dosedanji karieri je Mojmir Mrak opravljal številne strokovne naloge za vlado Republike Slovenije, izvajal je številne svetovalne naloge s področja mednarodnih financ in evropskih integracij za različne mednarodne organizacije kakor tudi za vlade številnih držav v regiji.

Komentiraj