Ribnica

Bukovica praznovala 80 let gasilskega društva

Gasilska parada v Bukovici

Gasilska parada v Bukovici

Bukovica – V soboto, 23. junija 2012 je bil za vaščane Bukovice prav poseben dan. Proslavljali so namreč 80 let, odkar je bilo v vasi ustanovljeno gasilsko društvo. Priprave na ta slovesen trenutek so potekale precej časa. Pričeli so z obnovo in širitvijo gasilskega doma, ki ni bil obnovljen že vrsto let. Denar za obnovo so si pridružili z delom na Ribniškem semnju, z organizacijo kresovanje, z donacijami, gradbena dela pa so opravljali pretežno sami.

Tudi njihova motorna brizgalna in kombi sta že v častitljivih, skoraj “Abrahamovih” letih, tako da so uspeli kupiti tudi ta dva nepogrešljiva pripomočka. Vozilo je skoraj v celoti poplačano iz sredstev občinskega proračuna in požarne takse Občine Ribnica. Novo motorno brizgalno so dobili pred nekaj tedni, v petek pred slovesnostjo pa še nov kombi za prevoz oseb in z možnostjo dodatne prikolice za orodje. Bukovški gasilci imajo za naprej še veliko načrtov, kot je ureditev fasade doma, okolice in nakup prikolice za prevoz orodja.

[oglas tip=”180×150″]Proslave ob lepem jubileju so se udeležili: župan Občine Ribnica Jože Levstek, predsednik Gasilske zveze Ribnica Cveto Marinšek, tajnik Gasilske zveze Lado Mate, predsednik Gasilske zveze Loški Potok Janez Novak, ribniški župnik in dekan, mag. Anton Brčan ter mnogi drugi.

Po pozdravu in himni so se zvrstili govorci, ki so poudarili pomen gasilstva pri nas in njihovo vlogo pri reševanju premoženja, pa tudi pri druženju, predvsem mladih. Župan je slavnostno prerezal trak na vozilu in predal ključe predsedniku PGD Bukovica Janezu Šegi, tajnik gasilske zveze pa je predal novo motorno črpalko poveljniku Robertu Levstku. Sledil je blagoslov vozila  motorne brizgalne, nato pa še  podelitev priznanj najbolj zaslužnim za pomoč pri delu društva.

Po končanem uradnem delu je sledila velika vrtna veselica, kjer so se skupno poveselili ob dobri hrani in pijači. Za glasbo je poskrbel odlični ansambel Akordi, ki je plesišče napolnil do zadnjega kotička.

Tako se je tudi tokrat pokazala solidarnost ljudi, da stopijo skupaj, ko je potrebno storiti kaj za skupnost. Kljub kriznim časom so se vedno našli tako denar kot prosti čas in vsak je pomagal po svojih močeh, da so dom postavili.

Vir: radio1.si

Komentiraj