Ribnica Sodražica

Bogat etnografski in kulturni program na šestem Tržnem dnevu v Sodražici

Tržni dan v Sodražici
6. Tržni dan v Sodražici

Tržni dan v Sodražici

6. Tržni dan v Sodražici

Po oceni organizatorjev je prireditve od petka, 2.7. do nedelje, 4.7.2010  obiskalo več kot deset tisoč ljudi iz vseh krajev Slovenije. Na stojnicah je 30 mojstrov domače obrti prikazovalo kako nastajajo različni, žal mnogi že pozabljeni izdelki iz lesa, gline, železa in drugih naravnih materialov.

Vasi in zaselki v občini Sodražica, z dva tisoč prebivalci , »ukleščeni med gozdnato Veliko Goro poseljeni Slemeni in mogočnim Boncarjem, ki je meja med Dolenjsko in Notranjsko pokrajino, so od nekdaj sloveli po pridnih izdelovalci predmetov iz lesa. Tržni dan je hkrati obujanje spominov na sejme pred stoletjem, ko je na sodraškem trgu blago tekoče šlo v denar. Tod so namreč potekale trgovske poti med Hrvaško in Trstom, ponudba in povpraševanje, če uporabimo današnje zakonitosti ekonomije , sta bili veliki.
Tržni dan, ki je pravzaprav sejem, je danes priložnost za turistično promocijo Sodražice, kar je v nagovoru poudaril tudi Marjan Hribar, generalni direktor direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo.

ZVOK:
Župan Blaž Milavec o sejmu
Marjan Hribar

Vir: radiokrka.com

Komentiraj