Loški Potok

V Loškem Potoku že sedmič praznovali občinski praznik

Praznik občine Loški Potok 2011
Lojze Petrle in Janez Novak
Praznik občine Loški Potok 2011

Lojze Petrle in Janez Novak

Loški Potok – V Občini Loški Potok, ki je bila ustanovljena leta 1994, so v soboto, 1.10.2011 že sedmič praznovali občinski praznik. Med drugim so podelili občinske nagrade.
Leta 2004 je Občinski svet med več predlogi sklenil, da bodo za datum izbrali 5. oktober. Na ta dan se je leta 1813 začelo organizirano šolstvo v Loškem Potoku.

Sicer ima občina, ki šteje 2.200 prebivalcev, v svojem grbu dva prepoznavna simbola, ki pričajo o nič kaj lahkem načinu življenja ljudi v teh krajih v preteklosti: plenkačo (ročno žago) in medveda.

Na osrednji proslavi je župan Janez Novak dejal, da je šlo lokalni skupnosti v preteklosti zelo dobro, manj pa v zadnji dve leti. Letos so dokončali križišče na Hribu in tam zgradili večstanovanjsko stavbo, zataknilo pa se je pri projektih, ki so vezani na državni denar.

Slavnostni govornik je bil evropski poslanec Lojze Peterle, ki je bil zelo presenečen nad dosežki občine. Ob koncu so podelili občinske listine, najvišji priznanji ob prazniku.

Listino za razvoj podjetništva je prejel Franc Benčina, listino za razvoj vasi Novi in Stari Kot Anica Cimprič, listino za razvoj gasilstva Anton Marinčič, medtem ko je poslanec Jože Tanko prejel listino za razvoj občine v zadnjih desetih letih.

ZVOK: Župan Janez Novak o občinskem prazniku

Vir: radiokrka.com

Komentiraj