Loški Potok

Praznik občine Loški Potok 2017: Najvišje priznanje prejel upokojeni ravnatelj Janez Mihelič

Z leve Janez Mihelič, župan Ivan Benčina, Marija Turk in Maks Lavrič
Z leve Janez Mihelič, župan Ivan Benčina, Marija Turk in Maks Lavrič

Loški Potok – Ob 4. oktobru, prazniku Občine Loški Potok, so v soboto pripravili osrednjo prireditev s podelitvijo občinskih priznanj. Dan pred tem, v petek so v organizaciji Turističnega društva Loški Potok v Kulturno turističnem centru na Hribu odprli razstavo del 14. likovne kolonije in 5. otroške ustvarjalnice. 
Na osrednji sobotni proslavi, ki je bila posvečena dr. Janezu Debeljaku, po katerem se imenuje tudi njihova osnovna šola so v pestrem kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci osnovne šole podelili letošnja priznanja in sicer: Grb občine Loški Potok, ki se podeljuje občanom ali rojakom iz občine Loški Potok za pomembno življenjsko delo ali velike uspehe in dosežke, ki so pomembni za razvoj in ugled občine Loški Potok, oziroma za pomembna življenjska dela in velike uspehe in dosežke, ki uveljavljajo in promovirajo lokalno skupnost v domovini ali državo v tujini. Grb je prejel Janez Mihelič za 27 letno ravnateljevanje v Osnovni šoli dr. Antona Debeljaka Loški Potok.

Podelili so še dve listini občine Loški Potok, ki jo lahko prejmejo posamezniki, podjetja, ustanove in zavodi, skupnosti, družbene organizacije, društva in njihove zveze za izredne dosežke za lokalno skupnost ali za dolgoletno delo in prispevek k uspehom in razvoju občine Loški Potok in za prispevek k vsestranski bogatitvi življenja. Listini sta prejela Maks Lavrič, podžupan, predsednik PGD Podpreska in vsestranski zanesenjak in prostovoljec ter Društvo upokojencev Loški Potok. V imenu društva je priznanje prejela njihova predsednica Marija Turk.

V okviru občinskega praznika bo v soboto, 14. oktobra, ob 16. uri v Domu krajanov v Podpreski še prireditev “Le predi, dekle, predi”. Organizatorja prireditve sta Društvo upokojencev Draga in Kulturno-športno društvo Draga.

Vir: radio1.si

Komentiraj