Loški Potok

Obvoznica na Škofljici: Županom bo zaradi Ljubljane “počil film”

Župani v Loškem potoku o obvoznici na Škofljici, november 2011.

Župani v LoškemPotoku o 3 A razvojni osi

Loški Potok – V Ljubljani ne le, da ne slišijo predlogov za napredek ob 3 A razvojni osi, ampak že začeta dela v te namene prekinjajo. Če se v kratkem ne bo kaj premaknilo na bolje, lahko pričakujemo blokado ceste na Škofljici.
Župani trinajstih občin ob tretji A razvojni osi, in sicer od Kostela do Škofljice, so v Loškem Potoku nadaljevali z mesečnimi srečanji in analizo načrtov, ki so predvsem vezani na obnovo obstoječe ceste ter izgradnjo obvoznice na Škofljici, po ljubljanskem Barju, ter nadaljevanju obnove železniške proge Grosuplje – Kočevje, od Ortneka do Kočevja za tovorni in potniški promet.

Na njihove konstruktivne sklepe z zadnjega srečanja v Sodražici, ko so grozili tudi z zaporo ceste na Škofljici le nekaj dni pred volitvami v primeru, da vlada odstopi od februarja letos sprejetega dogovora o smeri obvoznice, se ni nihče odzval. Celo več. Župani so bili neugodno presenečeni, ko so  zjutraj izvedeli, da se Železniško Gradbeno podjetje, ki je do Ortneka obnovilo železniško progo umika za gradbišča.

Razlog? Ministrstvo za promet ni podpisalo aneksa k pogodbi o nadaljevanju del, za katerega je državni zbor sprejel zakonsko podlago in zagotovil 16 milijonov evrov za to progo.

Zaradi tega bodo do konca tedna trije župani, Ivan Jordan (Škofljica), Peter Verlič (Grosuplje) in Vladimir Prebilič (Kočevje) obiskali prometno ministrstvo in nemudoma zahtevali podpis tega aneksa.

Sicer so župani od sedmih strank, ki se potegujejo za vstop v parlament dobili soglasje za dejavnosti ob tretji A razvojni osi, ki jih predlagajo.

ZVOK:
Župan Kočevja Vladimir Prebilič o obnovi železniške proge Grosuplje – Kočevje
Župan Grosuplja Peter Verlič – sklepi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj