Loški Potok

Občina Loški potok bo dobila nov kulturno turistični center

Loški Potok – Občina Loški potok bo dobila nov kulturno turistični center. Pogodbo za izgradnjo sta v imenu izvajalca in naročnika danes, 17.6.2011 podpisala mag. Dušan Črnigoj, predsednik upravnega odbora Primorje d.d. in Janez Novak, župan Občine Loški Potok.

Vrednost projekta izgradnje kulturno turističnega centra v Občini Loški Potok, ki bo zaključen do konca septembra 2012, znaša 1.535.872,42 EUR z DDV, so včeraj sporočili iz Primorja.

Projekt v višini 85% celotne vrednosti sofinancira Evropska Unija, in sicer iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se bo izvedla v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013.

Dela obsegajo rušitev obstoječega objekta in izgradnjo novega, modernega kulturno turističnega centra, ki bo namenjen delovanju številnih kulturnih in drugih lokalnih društev ter nadaljnjemu turističnemu razvoju Občine Loški Potok. V 4-nadstropnem objektu bo prostor za različna lokalna društva in skupine, večnamensko dvorano ter računalniško informacijsko točko. Hkrati je objekt zasnovan kot hostel, ki bo z nastanitvenimi kapacitetami, kuhinjo in jedilnico, turistom omogočal daljši postanek v mirnem in neokrnjenem okolju.

Vir: primorska.info

Komentiraj