Loški Potok

Druga faza gradnje doma starejših občanov v Loškem Potoku

Loški Potok – Leta 2008 so na Hribu v občini Loški Potok odprli enoto grosupeljskega doma starostnikov z 58 ležišči. V letih 2013 in 2014 načrtujejo izgradnjo druge faze doma z več ležišči, skupaj naj bi jih bilo okoli 140. Kot je dejal župan Janez Novak, si prizadevajo, da bi bil to samostojni javni zavod, ki naj bi tako bolje deloval, kot če je le podružnica. Seveda mora pred tem občina, ki je lastnica doma, pridobiti koncesijo, kar pa bo vsej prej kot lahko.

Za novo naložbo imajo pridobljen prostor in idejni načrt. V tem času jih čaka najtrši oreh – priprava ostale dokumentacije in pridobitev denarja. Sedanji izračuni kažejo, da gre za dokaj veliki denarni zalogaj, in sicer naj bi gradnja druge faze doma stala 2,5 milijona evrov. Šestdeset odstotkov naj bi zagotovili iz virov evropske unije, razliko pa bo pokril občinski proračun.

“Ko bo dom zgrajen, bi na novo pridobili tudi 35 delovnih mest, kar je za naš kraj zelo pomembno,” je še dejal Novak.

Sicer dve tretjini stanovalcev v sedanji enoti v Loškem Potoku, ki se bo leta 2013 (tako je zapisano v pogodbi) odcepila od matičnega doma Grosuplje, prihaja iz drugih občin. Koliko domačinov pa bo v novih prostorih?

Vir: dolenjskilist.si, M.G.

Komentiraj