Koledar dogodkov

Vabljeni na predstavitev stripa Direktor – Zgodbe Stanislava Mihaela Škrabca

Ameriška političarka Kitty O’Neill Collins duhovito ugotavlja: »Zdi se, da je staranje edini možni način, da dočakaš dolgo življenje.« Gost – in hkrati gostitelj na svoji domačiji – tokratnega iskrivega srečanja v živo bo razkrival, kako to globoko posodo tudi bogato napolniš.

Vabljeni v četrtek, 29. junija, ob 19. uri v skedenj Škrabčeve domačije
na predstavitev zgodb o Stanislavu Mihaelu Škrabcu, dolgoletnem direktorju RIKO Ribnica.
Življenjepis v stripu s povednim naslovom Direktor bo skupaj s protagonistom
in avtorico besedila Andrejo Škrabec listal Žiga X Gombač.

Ribničan Stanislav Mihael Škrabec je ta mesec zaokrožil častitljivih devetdeset let. Njegova poslovna pot se je začela v podjetju Zidar v Ribnici  in ga  pozneje odpeljala na Primorsko, v Vozila Gorica. Kot drugi mož v podjetju je tam užival velik ugled, a  ljubezen do Ribnice je bila močnejša: vrnil se je in prevzel vodenje takratne opustošene Ribniške kovinske industrije. Težke začetke je obrnil  v  izjemno zgodbo neumornega direktorja sčasoma enega najbolj uspešnih podjetij na Ribniškem.

Andreja Škrabec pestri življenje v Ribnici kot gledališka in knjižna avtorica, igralka na odru in raziskovalka kulturne dediščine. Je snaha Stanislava Mihaela Škrabca in preživi veliko časa v njegovi  zgovorni družbi.  Seštejte vse te lastnosti in jasno postane, da tako zanimive pripovedi niso mogle končati za domačo mizo: spretno in duhovito jih je oblikovala v stripovske zgodbe, risarsko izvedbo pa zaupala mojstru Igorju Ribiču.

Pisatelj in pesnik Žiga X Gombač, avtor stripa Cukrarna, je eden najvidnejših spremljevalcev in poznavalcev  stripovskega ustvarjanja pri nas. 

Komentiraj