Koledar dogodkov Ribnica

PGD Lipovec prireja Žur s skupino NIDERDORF BAND in veselico z ansamblom ZDOMARJI

Kdaj: V petek, 25.6.2010 ob 20h žur s skupino NIDERDORF BAND.
V nedeljo, 27.6.2010 ob 15h veselica z ansamblom ZDOMARJI
Kje: Lipovec pri želežniški postaji

Kdaj: V petek, 25.6.2010 ob 20h žur s skupino NIDERDORF BAND. V nedeljo, 27.6.2010 ob 15h veselica z ansamblom ZDOMARJI
Kje: Lipovec pri želežniški postaji
Info: Starc Slavko, E: slavko.starc@gmail.com

Gasilski znak

PGD LIPOVEC

vabi na

Žur s skupino NIDERDORF BAND
petek, 25.6.2010 ob 20h

in na

Gasilsko veselico s proslavo
ob prevzemu novega gasilskega vozila
z Ansamblom Zdomarji
nedelja, 27.6.2010 ob 15h


Po proslavi vas bo zabaval Ansambel Zdomarji.
Gasilci PDG Lipovec pa bodo poskrbeli za pijačo in jedačo ter bogat srečelov.


Ansambel Zdomarji
Zdomarji prihajajo z Dolenjske natančneje iz Ribnice oziroma njene okolice. Ansambel sestavljamo trije fantje, ki so se pod imenom Zdomarji združili jeseni leta 2006. Ime so si nadeli po naših prednikih, ribniških »Zdomarjih«. To so bili ljudje z ribniškega okoliša, ki so pred leti hodili zdoma in prodajali ribniško suho robo. Sedaj potujejo naokrog s svojo glasbo in tako razveseljujemo ljudi, ki jih srečujemo.

Ansambel sestavljajo Simon (diatonična harmonika), Boštjan (kitara) in Bernard (kontrabas). Igrajo narodno-zabavno glasbo, pa tudi zabavno, saj se zavedajo, da je za pravi žur potrebna raznolika glasba.

Skupina NIDERDORF BAND
Glasbena skupina Niderdorf deluje od konca Decembra 2004. Takrat so se zbrali Borut, Tomaž, Janez in Andraž, ki so zastavili smernice delovanja, Februarja 2005 pa se jim je pridružil še Vojc na bobnih, ki je zapolnil celostno podobo skupine. Vsi tedanji člani so bili ali so še vedno prebivalci Dolenje vasi pri Cerknici. Od tod je dobila skupina tudi ime (Niderdorf namreč v nemščini pomeni Dolenja oz. Dolnja vas). Prvi javni nastop so imeli marca 2005 ob otvoritvi restavracije Škriban v Starem trgu pri Ložu. Od tedaj je so zelo dejavni, predvsem na področju notranjske, kjer že skoraj velja pravilo, da ni dobrega žura brez »Niderdorferjev«. Leta 2006 je prišlo do kadrovskih sprememb, ko je Vojca na bobnih zamenjal Valter. S tem se je začela pisati nova zgodba skupine, počasi pa smo se začeli širiti tudi na Postojnsko-Pivški konec, od kjer izvira Valter. Prva prioriteta skupine je, da vso glasbo ki jo izvaja, izvaja v živo. Na notranjskem koncu je skupina že dodobra razpoznavna in ima okoli 40 nastopov letno. Skupina izvaja širok spekter glasbe, od tubofolka, rocka, pop-a do narodnozabavne glasbe, skratka ima repertoar za vsakega poslušalca, kar nam tudi omogoča igranje na veselicah, porokah in obletnicah ter rojstnih dneh, prav tako pa tudi nastop na kakšnem popularnem koncertu ali pa maturantskem plesu. Skratka če si želite dobre zabave si zaželite Niderdorf.

Komentiraj